Развитието на младите играчи в българския тенис през последните години

...
Развитието на младите играчи в българския тенис през последните години
Коментари Харесай

Нов български успех в Созопол: 18-годишен талант с първи четвъртфинал при мъжете!

Развитието на младите играчи в българския тенис през последните години търпи непрекъснат напредък и все по-често родни гении изгряват на сцената при мъжете и дамите. Такъв е и казусът на 18-годишния Янаки Милев, който с всеки идващ шампионат безспирно се усъвършенства, при което резултатите не закъсняха и младежът през днешния ден на Фючърс надпреварата от категория М15 в Созопол реализира триумф над международния номер 1492 Габриеле Могини в трагичен трисетов конфликт - 6:4 5:7 6:3, класирайки се за дебютния си четвъртфинал в конкуренция от сходен сан. В него по пътя към място на полуфиналите за младежа следва да срещне своя връстник Мартин Павелски, който е ранкиран под номер 1220 и може да се похвали с постигане на сходна фаза на Фючърс шампионат.

Милев потегли повече от чудесно в дуела и ловко контролираше протичащото се на корта, което му разреши да си завоюва удобен задатък от два пробива над съперника. Световният номер 1407 не съумя да резервира стопроцентова успеваемост в личните си подавания, като позволи понижаване на преднината му, само че остана невъзмутим в идните минути и записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част швейцарецът прекатурна събитията на корта в морския град и на самия старт отмъкна гейма на нашенеца на нула, с цел да излезе напред с 3:0. Родният гений последователно още веднъж възвърне позицията си на водач в разиграванията и решително реализира поврат, с цел да си обезпечи опция да сервира за успеха при 5:4. Точно тогава обаче признаци на раздразнителност в нашенеца и обезверени опити за офанзива на Могини проработиха сполучливо за международния номер 1492, който като се изключи че оцеля, осъществя пробив в заключителния гейм, изпращайки конфликта в решителната му фаза. 

Тийнейджърът показва сериозна психическа резистентност при започване на третия сет, поради изпуснатия късмет за победа по-рано в срещата, като отмъкна откриващото подаване на противника. Трудностите за Янаки въпреки всичко не закъсняха и задатъкът му беше стопен при 2:2, но серия от страхотни отигравания на гения му оказа помощ неколкократно да матира швейцареца, при което поведе безапелационно с 5:2. За страдание, Милев още веднъж по сходство на втория сет се пречупи на начален удар за успеха, само че стремително се оправдава и чрез рибрейк узакони триумфа си в срещата, поставяйки точка на разногласието след редица трагични събития на корта в Созопол.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР