Развитието на иновативния и почтен бизнес през последните десетилетия у

...
Развитието на иновативния и почтен бизнес през последните десетилетия у
Коментари Харесай

Румен Радев: Държавата е длъжник на българския бизнес по отношение на правила и законност

Развитието на новаторския и честен бизнес през последните десетилетия у нас нямаше по какъв начин да се случи, в случай че не бяха българските бизнесмени и мениджъри с богат опит, ръководещи дейно процеси и хора, вземащи значими оперативни и стратегически решения. Това съобщи президентът Румен Радев на церемонията, на която бяха отличени финалистите от състезанието „ Мениджър на годината – 2018 “. Държавният глава разгласи спечелилия от 11-ото издание на конкуренцията за сполучливи бизнес ръководители, проведено от списание „ Мениджър “. Президентът връчи кристалната статуетка на Александър Димитров, ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на „ А1 България “.

 

Страната ни ще е друга, в случай че по-често представителите на нашия политически хайлайф се вслушваха и вглеждаха в знанията, професионалния път и опита на десетимата мениджъри-финалисти, номинирани за премията, които управляват комплицирани процеси, планове и хора в сложна и динамична среда, съобщи президентът Румен Радев. Държавният глава уточни, че в българския бизнес се постанова разграничаване: „ първият вид бизнес у нас концентрира напълно старания в търсене на подобаващите хора измежду тези, които разпределят и ръководят обществения запас, за по-лесно да печелят публични поръчки и пари. Другият залага напълно на ефикасен мениджмънт, нововъведения, произвеждане с висока добавена стойност, развиване на конкурентоспособност “, уточни президентът Радев.

 

По думите на президента, нечестният бизнес ражда неправда и корупция, изкривява икономическите и публичните връзки, задушава качеството и конкурентоспособността, отдалечава страната от модерния свят и води надолу цялото общество. Вторият вид бизнес е този, който движи напред българската стопанска система и придава действителна добавена стойност – това е същинският и напредничав български бизнес, който влага в образование и подготовка на своите чиновници, в нови форми на ръководство и последователно, само че праволинейно модернизира обществото и интегрира страната в Европа, съобщи Румен Радев. Президентът прикани страната и обществото да поддържат точно почтения и напредничав бизнес.

 

„ Ще се превърнем в просперираща страна единствено когато имаме ясното схващане, че не можем да разделим триумфите на страната от триумфите на обществото и бизнеса “, сподели още президентът. Румен Радев акцентира, че страната е дебитор на българския бизнес във връзка с правила, предсказуемост и правда, само че българският бизнес е дебитор на жителите във връзка с заплащането на труда.

От образованието си в Стратегическата академия на Военновъздушните сили на Съединени американски щати научих, че бъдещето принадлежи на тези ръководители, които съумеят да съчетаят науката за мениджмънта с изкуството на водачеството, означи още Румен Радев. Той уточни, че това обръщение е въплътено в целия конкурс и изрази признателност към уредниците му от списание „ Мениджър “.

 

Церемонията по награждаването се състоя в понеделник вечерта на сцената на Софийската опера и балет. Президентът Румен Радев беше придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР