Разузнавателна информация, предоставена от САЩ на украинската армия, е направила

...
Разузнавателна информация, предоставена от САЩ на украинската армия, е направила
Коментари Харесай

САЩ са предали разузнавателна информация в Украйна, използвана при удари срещу руските сили

Разузнавателна информация, предоставена от Съединени американски щати на украинската войска, е направила допустимо елиминирането на няколко съветски генерали, взели участие в украинския спор, написа вестник The New York Times, като се базира на източници от американските служби, поискали да останат анонимни.

Десетина съветски генерали са били отстранени от украинските сили с помощта на информация, предоставена от американските разследващи служби, оповестява изданието, като се базира на няколко високопоставени американски представители.

Представители на Киев обявиха, че украинските сили са умъртвили десетина съветски генерали на фронтовите линии на войната в Украйна - численост, която учуди военните анализатори, отбелязва американското издание.

Предоставянето на информация за съветски генерали е част от напъните на държавното управление на американския президент Джо Байдън да дава разследващи данни на Украйна в действително време, в това число какви са прогнозите на американското разузнаване за напредването на съветските войски. Източниците на вестника не прецизират точния брой на съветските генерали, убити с помощта на американската разследваща информация.       

Съединени американски щати са фокусирали напъните си върху даването на информация за местоположението на съветските сили. Украинските сили комбинират получените от Съединени американски щати данни със личната си разследваща информация, с цел да правят удари, при които са отстранени висши съветски офицери, акцентира американският ежедневник.

Предоставянето на разследваща информация от Съединени американски щати на Украйна има съществено влияние върху хода на бойните дейности. Споделянето на сходна информация от Съединени американски щати с техен сътрудник е релативно рядко събитие, написа изданието.

Откакто офанзивата ѝ против Киев пропадна, Русия се опита да прегрупира силите си, като се концентрира върху настъплението си в Източна Украйна, което до момента протича постепенно и с изменчив триумф. 

Американското държавно управление се пробва да пази в загадка огромна част от разследващата информация, с която разполага, с цел да избегне ескалация на спора и да не предизвика съветския президент Владимир Путин да подхваща по-широкомащабна война, отбелязва американското издание.
Американският министър на защитата Лойд Остин съобщи предишния месец, че Съединени американски щати желаят " да видят Русия отслабена до степен, в която да не може да прави нещата, които правеше, когато нахлу в Украйна ", напомня The New York Times. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР