Разумните цивилизации може да се намират в Млечния път. Астрономи

...
Разумните цивилизации може да се намират в Млечния път. Астрономи
Коментари Харесай

Извънземните са в Млечния път

Разумните цивилизации може да се намират в Млечния път. Астрономи от Сърбия, Австрия и Франция са посочили вероятните места и възрастта на звездите, край които те може да съществуват. Изследването на учените е оповестено на уеб страницата arXiv.org, оповестява Lenta.ru.

Според учените в Млечния път живот от земен вид по-скоро ще се заражда в покрайнините на галактичния диск и покрай звезди, които са по-млади от Слънцето.

Тези данни изясняват за какво търсенето на извънземни до момента не е довело до триумф. Проведено моделиране е открило, че възрастта на звездите, които могат да поддържат живот в своите покрайнини, се прави оценка на три милиарда години.

Тези светила са ситуирани на към 16 килопарсека от галактичния център.

По-малко от един % от годните за поддържане на живот светила са ситуирани на разстояние 8–10 килопарсека. За съпоставяне възрастта на Слънцето се прави оценка на 4,6 милиарда години, а неговото разстояние до галактичния център е 8,5 килопарсека.

Учените са провели компютърно моделиране в границите на задачата N-тела в програмата GADGET-2. Астрономите са показали Млечния път като изолирана цялост от звезди и екзопланети.

Данните за Слънцето и Земята са употребявани като прагови условия за прогнозиране. Учените са разгледали опцията за пораждане на удобни за живот условия в продължение на десетки милиарди години на дистанции 10–15 килопарсека от центъра на галактиката.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР