Разследващите органи на ООН заявиха, че Русия е извършила множество

...
Разследващите органи на ООН заявиха, че Русия е извършила множество
Коментари Харесай

ООН: Русия извършва военни престъпления в Сирия

Разследващите органи на Организация на обединените нации обявиха, че Русия е направила голям брой военни закононарушения в Сирия, в това число безразборни въздушни удари по цивилни цели през 2019 година и осъдиха тактиките, които съгласно тях Москва и Дамаск още употребяват в провинция Идлиб, която е под контрола на въоръжената съпротива, написа американското издание New York Times.

Разследващите също по този начин настояват, че опозицията, дружно с Турция, на собствен ред е направила голям брой военни закононарушения в обитаемоте с кюрди региони на Северна Сирия по време на военната интервенция „ Извор на мира “, а свързвани с „ Ал Кайда “ организации са умъртвили десетки цивилни в районите под контрола на държавното управление в Дамаск. Тези обвинявания бяха отправени като част от следствието на Организация на обединените нации в Сирия, основан в Женева панел, който следи войната в близкоизточната страна, съобщи " Фокус ".

Според информацията съветските самолети са правили „ двойни офанзиви “ (два поредни бомбени удара против една и съща цел) против цивилни пазарища на 22 юли 2019 година, при което са били убити най-малко 43 цивилни. Друга офанзива против населено място за бежанци е предизвикала още най-малко 20 убити цивилни. И в двата случая съветската авиация, съгласно Организация на обединените нации, не се е целила във военни цели и по този метод е направила военно закононарушение, като е бомбардирала безсистемно зони, обитаеми с цивилни, обявиха от панела, като се позоваха на видеоматериали на публицисти, очевидци и информация от връзките сред съветските водачи. Няма пряк отговор от съветската страна на този стадий. Русия постоянно отхвърля обвиняванията против себе си за осъществяването на военни закононарушения и безразборни бомбардировки против цивилни цели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР