Разследване на Асошиейтед прес и поредицата на PBS Frontline документира

...
Разследване на Асошиейтед прес и поредицата на PBS Frontline документира
Коментари Харесай

Разследване на АП уличава Русия в кражба на украинско зърно

Разследване на Асошиейтед прес и поредицата на PBS Frontline документира комплицирана контрабандна интервенция, ръководена от Русия, която употребява фалшифицирани прокламации и ловкост, с цел да открадне украинско зърно на стойност минимум 530 милиона $.Агенцията и Frontline са употребявали сателитни изображения и данни от морски радиотранспондери, с цел да проследят три дузини кораби, направили над 50 плавания, пренасящи зърно от окупираните от Русия територии на Украйна до пристанища в Близкия изток.

Москва отхвърли обвиняването като " лъжливо и безпричинно ".
Всички търговци на зърно са обезпокоени сега, тъй като може неумишлено да подкрепите войната на Русия, като купувате и продавате зърно. Много от тези търговци на артикули са мултинационални компании, основани в Съединени американски щати или Бразилия или към международни или обществени компании. Така че те имат заинтригувани акционери, които може да не поддържат това.
Амин Даниел, анализатор по ръководство на морския риск

Продължаващата кражба, която съгласно правни специалисти е евентуално военно закононарушение, се прави от богати предприемачи и държавни компании в Русия и Сирия, някои от които към този момент са изправени пред финансови наказания от Съединените щати и Европейския съюз.

" Манифестът би трябвало да е достоверен, съгласно Инкотермс. Просто е. Трябва да декларирате: от кое място е товарът? Какво има? Къде отива? В съответния случай мисля, че този подправен манифест е в сходство с това, което видяхме да вършат Иран и Венецуела. Мисля, че и Русия го прави ", споделя още Амин Даниел.

АП разкрива схемата на контрабандата посредством маршрутите на три кораба: „ Михаил Ненашев “, „ Феодор “ и „ Лаодикия “. Първият съд е закупен малко преди войната от съветска държавна отбранителна компания, която е глобена за даване на военноморски оръжия, употребявани против Украйна.

При корабоплаване в средата на юни 170-метровият транспортен съд „ Ненашев “ е сниман от спътник, до момента в който го товарят в следения от Русия зърнен терминал Авлита в Севастопол, Крим, до момента в който радиотранспондерът му е бил изключен. Два дни по-късно екипажът включва уреда още веднъж в Черно море.

В последна сметка корабът дебаркира на 25 юни в пристанището Дортьол, Турция, където товарът е свален и претрупан на камиони, подготвени да потеглят. Кеят, където е разтоварен, е благосъстоятелност на компанията " Металурджи ", производител на стомана, дъщерно сдружение на съветския стоманодобивен конгломерат  " Магнитогорск Айрън енд Стийл Уъркс ".

Контролният пакет от акции се държи от Виктор Рашников, милиардер, непосредствен до Путин. Рашников и компанията му са глобени от Съединени американски щати, Обединеното кралство и Европейския съюз за обезпечаване на доходи и съоръжение в поддръжка на военната машина на Русия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР