Разширяването на блока НАТО на изток ще засили регионалното напрежение

...
Разширяването на блока НАТО на изток ще засили регионалното напрежение
Коментари Харесай

Посланикът на Китай в Русия: Разширяването на НАТО може да предизвика нова студена война

Разширяването на блока НАТО на изток ще ускори районното напрежение и може да провокира нова Студена война. Това сподели в изявление за ТАСС китайският дипломат в Руската федерация Джан Ханхуей.

„ Напредването на НАТО на изток в Азиатско-тихоокеанския район единствено ще усили районното напрежение, ще разшири пропастта в доверието, ще ускори конкуренцията във въоръжаването, ще токсини атмосферата на районното съдействие, ще предизвика борба сред лагерите и даже нова студена война ", сподели той.

Посланикът уточни, че през днешния ден „ страните са взаимозависими и интегрирани в общественост с обща орис ". " Отвореността, приобщаването и взаимноизгодното съдействие са единственият верен избор. Манталитетът на Студената война и борбата сред лагерите от дълго време са в несъгласие с условията на модерността ", добави той.

Според дипломата насърчаването на Северноатлантическия алианс в Азиатско-тихоокеанския район " не среща поддръжка ", интернационалната общественост се съпротивлява на това, " даже измежду членовете на НАТО се чуват гласове на съпротива ". В тази връзка Ханхуей напомни по какъв начин „ френският президент Еманюел Макрон обществено се опълчи на основаването на офис за връзка на НАТО в Япония, наблягайки, че „ хартата на алианса ясно лимитира географското покритие на Северния Атлантик и Япония явно не е там ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР