Разширеният алианс БРИКС има потенциала да промени глобалната политика, но

...
Разширеният алианс БРИКС има потенциала да промени глобалната политика, но
Коментари Харесай

Как Индия подбуди 22 държави да зарежат долара

Разширеният алианс БРИКС има капацитета да промени световната политика, само че процесът на асортимент на нови членове надалеч не е елементарен.

Настоящите членове на БРИКС съумяха да убедят други разрастващи се страни да търгуват със личните си валути, вместо да разчитат на американския $. Тази тактика се наложи в разнообразни азиатски страни, където локалните валути от ден на ден се употребяват за трансгранични транзакции.  

Индия, под управлението на министър-председателя Моди, предприе обилни стъпки към интернационално признание на индийската рупия, като няколко страни, изпитващи дефицит на долари, към този момент избират да уреждат търговията в личните си валути.

Едно от забележителните достижения на Индия е убеждаването на 22 страни да открият специфични банкови сметки Vostro, улесняващи комерсиалните разплащания с индийската рупия за импорт и експорт. Сметките Vostro са предопределени особено за бизнес цели и разрешават на локалните индийски банки да обработват заплащания от непознати страни. Като улеснява паричните преводи в рупии, Индия се стреми да рационализира комерсиалните разплащания в индийски рупии за своите страни сътрудници.

Раджкумар Ранджан Сингх, държавен министър на Индия от Съюза, съобщи, че държавното управление интензивно работи с индийската комерсиална общественост, в това число с дребните и междинните предприятия, за опростяване на административните процедури, свързани с този механизъм.

Освен че укрепва индийската рупия и усъвършенства валутните курсове на интернационалните пазари, този ход понижава зависимостта от щатския $, като по този метод укрепва съюза БРИКС.  

Алиансът се приготвя за идната си среща на върха в Йоханесбург от 22 до 24 август. По време на тази среща те ще обсъдят вероятността за разширение на БРИКС и се счита, че може да поканят други страни да се причислят към блока.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР