Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да се забавя, въпреки

...
Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да се забавя, въпреки
Коментари Харесай

Разпространението на коронавируса в Бразилия започва да забавя темпото си

Разпространението на ковид в Бразилия стартира да се забавя, макар че страната "е към момента по средата на борбата си " с вируса и новите случаи на заразяване и смъртните случаи нарастват с хиляди всеки ден, съобщи през днешния ден Световната здравна организация, оповестиха DarikNews.bg.
В Бразилия, която е епицентърът на разрастващата се зараза от COVID-19 в Латинска Америка, доказаните случаи на заразяване са към този момент над два милиона. Нараства публичното неодобрение от метода, по който се оправя с пандемията бразилският президент Жаир Болсонаро, отбелязва Ройтерс.
Повече случаи на заразяване има единствено в Съединените щати.
Майк Райън, почитан специалист на СЗО по изключителните обстановки, съобщи, че броят на новите случаи на заразяване се е стабилизира на 40-45 хиляди дневно, като дневният брой на смъртните случаи е към 1300.
"Това, което към момента не се е случило, е да настъпи поврат при разпространяването на заболяването, няма спад. От тази позиция, числата се стабилизираха, само че към момента не са почнали да се движат надолу ден след ден. Така че Бразилия е към момента по средата на борбата ", сподели Райън на конференция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР