Разпространението на Делта варианта на Covid-19 обърка плановете за връщане

...
Разпространението на Делта варианта на Covid-19 обърка плановете за връщане
Коментари Харесай

Три начина за изграждане на доверие в екипа при дистанционна работа

Разпространението на " Делта " разновидността на Covid-19 обърка проектите за връщане в офисите като някои взеха решение да създадат ангажиментите за отдалечена работа непрекъснати. До 2025 година 36,2 милиона американци ще работят от у дома, което е 87% нарастване по отношение на равнищата преди пандемията, демонстрират резултатите от проучване на Upwork от декември 2020 година

Докато доста чиновници се радват на преимуществата на отдалечената работа, някои работодатели остават внимателни. Едно от основните препятствия в тази ситуация е ефикасната работа в екип. За множеството от нас умеенето ни да построяваме екипи идва от свързването и воденето на персонални и служебни срещи. Сега, обаче, събиранията са най-вече виртуални. Екипите се събират бързо и също толкоз бързо се трансформират. Когато пандемията отшуми, структурата на екипите ще бъде доста изменена. Въпреки това, тяхната стойност без значение от конфигурацията, никога няма да избледнее. Остава въпросът по какъв начин водачите могат да построяват екипи в света след пандемия? 

Въпреки всички промени в нашия свят и работни места, ние към момента би трябвало да се доверяваме един на различен – в този момент повече от всеки път. Това е доверието, което трансформира група хора в сполучлив, високопроизводителен екип.

Вашите екипи показват ли доверие един в различен? Отделете малко време и помислете за това: хората координират ли се, сътрудничат ли си? Координацията изисква просто шерване на информация, само че не изисква безусловно доверие. Сътрудничеството изисква малко повече доверие, с цел да се построи форма на консенсус – изисква разговор, генериране на хрумвания и по-силно показване, но оставя неизползвани благоприятни условия зад себе си. В съдействие с високо доверие всеки внася опит в планове и те измислят по какъв начин да се съберат. Екипите се допълват взаимно. Този тип доверие, обаче, не е елементарно да се сътвори, изключително когато хората не са дружно, тъй като не могат да видят обществените сигнали. Ето три съответни дейности, които би трябвало да предприемете, без значение дали вашите екипи се срещат персонално или виртуално.

Покажете, че ви е грижа

Първо, без значение от нашата роля, би трябвало да покажем, че ни е грижа. Отдавна имах вяра, че демонстрирането на подготвеност е най-бързият метод за създаване на доверие. Но след пандемията започнах да имам вяра, че демонстрирането на темперамент може да е по-бързо. Като се фокусираме върху грижата, принадлежността, съпричастността, слушането и състраданието, ние оказваме помощ на хората да се усещат уважавани, ангажирани и ценени. 

Опитайте това: Проведете къс диалог преди идната си среща, в който питате човек от екипа си: " Хей, може ли да се срещнем 10 минути по-рано? Просто желая да се записвам и да видя по какъв начин си ". Това демонстрира интерес и приемане на другия човек, като разчиства пътя за разнообразни гледни точки и оказва необикновен принос за екипа.

Декларирайте желанието си

Не предполагайте, че хората знаят за какво вършиме това, което вършиме. Декларирайте желанието си. Кажете на участниците в групата върху какво работите и за какво. Обяснете своя дневен ред и претекст. Бъдете транспарантни.

Когато не посочите „ за какво “ зад „ какво “, членовете на екипа са оставени да гадаят „ за какво “ и в най-лошия случай те проектират страховете си. Обърнете внимание на техните терзания. Бъдете наясно с това, което знаете и какво към момента следва да се дефинира. Когато не знаете нещо, кажете им. Използвайте същинска връзка, с цел да повлияете интензивно на това по какъв начин другите хора виждат и поясняват вашето държание.

Разширете доверието

Не можете да принудите никого да ви има вяра. Но можете да му/й дадете добра причина да стартират, като първо им се доверите. Джим Кузес и Бари Познър в тяхната книга " Истината за водачеството "  описват по какъв начин, когато Гейл Макгавърн станала новият президент и основен изпълнителен шеф на Националния червен кръст, тя обиколила нацията, представяйки се на районните водачи на организацията. Когато на една от тези срещи я попитали директно " Можем ли да ви се доверим? ", отговорът на Гейл бил " Не мога да отговоря на това вместо вас, само че позволете ми да ви кажа, че имам вяра на всеки един от вас ".

Започнете връзки на доверие, като водите в разширение на доверието към други хора. Например, някои от вашите чиновници може да работят от у дома. Вместо да приемате, че не работят или инвестирате съществено в програмен продукт за наблюдаване, изградете ясни упования и развой на отчетност за посрещането на тези упования. След това кажете на хората си, че им се доверявате да свършат работата. Истински взаимните екипи са в положение да бъдат транспарантни във връзка с собствеността и отчетността. И по този начин, по какъв начин да изградите екип в света след пандемията? Демонстрирайте доверие. Разширете доверието. Започнете с доверие. 

Източник: Стивън М. Р. Кови, съосновател на Franklincovey`s global trust practice, за

Превод и редакция: Нели Тодорова
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР