Разпределиха ресорите на заместник-министрите на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на

...
Разпределиха ресорите на заместник-министрите на здравеопазването, съобщиха от пресцентъра на
Коментари Харесай

Определиха ресорите на заместниците на Ананиев


Разпределиха ресорите на заместник-министрите на опазването на здравето, оповестиха от пресцентъра на ресорнотоведомство. И прецизираха, че на Бойко Пенков са поверени медицинските действия, образованието, квалификацията и следдипломното образование в системата на опазването на здравето.

Д-р Пенков ще дава отговор и за регулирането и обезпечаването на лекарствени артикули и медицински произведения, както и за ръководството на системата при рецесии. Той ще реализира надзор върху центровете за незабавна здравна помощ, домовете за медико-социални грижи за деца и държавните психиатрични лечебни заведения.

Заместник-министърът ще управлява и работата на Център „ Фонд за лекуване на деца “ , Центъра за асистирана репродукция, Националния център за образование и подготовка в системата за незабавна здравна помощ, Изпълнителната организация „ Медицински одит “ , Изпълнителната организация по медикаментите и Изпълнителната организация по трансплантация. В ресора му влизат още Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология, както и за Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули.

Обществените поръчки в системата на опазването на здравето , администрирането на интернационалните планове и стратегии,

европейската съгласуваност и интернационалните действия и въвеждането на електронното опазване на здравето, са поверени на Жени Начева. Тя ще упражнява надзор върху ръководството на комерсиалните сдружения, финансовите разноски и собствеността, върху ръководството на бюджета и финансите на министерството, както и върху дейностите по обмисляне и анализиране в системата.

Свързани публикации.. Нови технологии в помощ на работата на Изпълнителна организация по трансплантация 0 Няма заплаха от липса на медикаменти за онкоболни 0 Онкоболните деца няма да останат без учители 0

От здравно министерство прецизираха, че заместник-министър Светлана Йорданова ще продължи да дава отговор за предварителната защита на публичното здраве, за дейностите, свързани с отчитането и оценката на националните здравни стратегии и профилирани донорски стратегии. На

нея са поверени още режимите, свързани с водите и храните и дейностите, отнасящи се до имунизациите, които се реализират от основния държавен здравен контрольор. Заместник-министърът ще реализира надзор върху Националния център по заразни и паразитни заболявания, Националната експертна лекарска комисия и Националния център по радиобиология и радиационна отбрана.

Всеки от заместник-министрите ще реализира надзор върху активността на районните здравни инспекции и на Националния център по публично здраве и разбори , според разпределението на ресорите.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР