Разполагането на руските зенитно-ракетни системи С-400 „Триумф“ в Турция ще

...
Разполагането на руските зенитно-ракетни системи С-400 „Триумф“ в Турция ще
Коментари Харесай

Турция ще започне разполагането на ракетите С-400 догодина

Разполагането на съветските зенитно-ракетни системи С-400 „ Триумф “ в Турция ще стартира през октомври следващата година. Това съобщи министърът на защитата на страната Хулуси Акар, допълвайки, че Анкара към този момент е почнала да набира военни за обслужването на комплексите, съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
„ От октомври 2019 година ще стартира разполагането на системите на територията на Турция. В момента се намираме на стадий асортимент на личен състав за обслужване на комплексите. В началото на 2019 година тези хора ще бъдат изпратени на образование в Русия “, акцентира Акар, без да разяснява къде тъкмо в Турция ще бъдат ситуирани С-400.
Военният министър на Анкара дефинира като „ неуместни “ терзанията на Съединени американски щати и НАТО по отношение на оръжейната договорка с Москва. „ За Турция покупката на С-400 не е въпрос на избор, а на нужда “, безапелационен бе Акар. Той подсети, че Анкара е отправила съответна молба до Съединени американски щати и Европа за продажбата на системи за Противовъздушна отбрана, само че даже и към сегашния миг не е получила отговор на нея.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР