Разнообразието безспорно е едно от най-хубавите неща на съвременния свят.

...
Разнообразието безспорно е едно от най-хубавите неща на съвременния свят.
Коментари Харесай

Експерт по красота, хранене и здраве на 18 години – мисията възможна

Разнообразието несъмнено е едно от най-хубавите неща на актуалния свят. Независимо дали приказваме за мода, места за развлечение и просвета, артикули за здраве и хубост – изборът за всичко е голям.

Ако кажете на някое дете, че преди години е имало два типа паста за зъби и три разновидността за сапун, надали ще ви повярва.

За благополучие, развиването на доста промишлености като козметична, хранителна, химическа и фармация ни дават многообразие от артикули, с които да се поддържаме в добра форма и да избираме най-хубавото за себе си. Дори в случай че ви би трябвало крем по едно и също време за сензитивна и смесена кожа, с фактор за слънцезащита и цвят за покривност, най-вероятно на рафта в магазина ще се изправите пред най-малко 10 продукта. С голямото многообразие идва и по-трудният избор.

Хубаво би било във всеки магазин да разчитате на квалифициран съветник, който може не просто да ви предложи най-скъпия артикул, а най-подходящия за вас. Да ви опише за съставките, за техните дейности, за предстоящите резултати, даже да реши риска от алергии.

За да създадем сами избор, би трябвало да прекараме най-малко няколко часа в интернет в четене на съставки и съмнителни мнения от клиенти. Или да се консултираме с специалисти като гримьори, козметици, нутриционисти, което обаче коства пари. Колко време и средства би икономисал на потребителите един добре подготвен съветник на място – като компас в море от благоприятни условия.

Също като персоналните консултанти в магазините за първокласните артикули, които нормално виждаме във филмите - дават персонално отношение и прецизен съвет. Представяте ли си да разчитате на такава помощ даже когато избирате шампоана си за коса?



Добрата вест е, че можете. Има такива хора и тяхната специалност е „ Консултант козметични, парфюмерийни, биологични артикули и битова химия “. Много е известна в страни като Австрия, Германия и Швейцария под името дрогерист.

Ето за какво не е изненада, че марката dm я придвижва и в България. Тя е позната у нас към този момент 14 години със своята необятна мрежа от търговски обекти, в които предлага парфюмерия и козметика, артикули за дома, храна за домашни любимци, хранителни добавки и здравословни храни – или по този начин наречения дрогериен подбор. Разнообразието от артикули за грижа за здравето и хубостта е в действителност огромно, с цел да бъдем съответни – над 16 000 продукта. Това разумно води dm към решението да улесни живота на клиентите си, като им обезпечи професионални консултанти в своите магазини.

Това не са просто продавачи, които могат да ви дадат съвет на база личния си опит или отзиви на други хора. Дрогеристите са специалисти по хубост, хранене и здраве. Те дават профилирана продуктова информация, познават химичната природа на продуктите, съставките и реакциите им, схващат техния метод на деяние и взаимоотношение.

Първите опитни консултанти на dm са минали своите вътрешни образования в Австрия. Осъзнавайки значимостта за приготовление на повече българи на локално равнище за осъществяване на тези действия, компанията инициира основаване на нова специалност „ Консултант козметични, парфюмерийни, биологични артикули и битова химия “, със компетентност „ Осигуряване на продуктова информация ”.

Тя е публично приета (трета степен на професионална квалификация) с позволение на министъра на образованието от месец ноември 2019 година и е включена в Националния класификатор на специалностите и длъжностите.

И както постоянно се случва, първият подтик за нововъведения в образованието идва от бизнеса. Компанията, която познава от вътрешната страна сферата на ритейла и вижда нейните растеж и капацитет, изпитва потребност от готови фрагменти. Затова стартира партньорство с пет гимназии в цялата страна, които оферират образование на бъдещите експерти в новата специалност, с банкет след 7-ми клас.

Това са Професионална гимназия по екология и биотехнологии „ Проф. доктор Асен Златаров “, гр. София, Професионална гимназия по химични и хранително-вкусови технологии „ Д. И. Менделеев “, гр. Варна, Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „ Луи Пастьор “, гр. Плевен, Професионална гимназия по индустриални технологии „ Евлогий Георгиев “, гр. Силистра и Професионална гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “, гр. Димитровград.



В новаторските паралелки учениците ще имат редица забавни предмети като предприемачество, фармакология, ботаника и фармакогнозия (наука за лечебните растения), стокознание, токсикология, козметика, биология и химия. Подробно ще се учи освен състава на козметични, биологични и химични артикули, само че и какво е тяхното влияние върху човешкото тяло.

Освен с положителни теоретични знания, зрелостниците ще завършат и с добити на практика умения. В взаимозависимост от определената форма на образование – дневна или дуална, те ще имат надлежно на практика стажове в 10-ти, 11-ти и 12-ти клас или непосредствено обезпечаване на работно място на трудов контракт и със възнаграждение в 11-ти и 12-ти клас, а при положително показване и за в бъдеще.

Така учениците, приключили „ Консултант козметични, парфюмерийни, биологични артикули и битова химия “, със компетентност „ Осигуряване на продуктова информация ”, излизат от гимназията с подготвена специалност в ръцете си и основани контакти в бизнес средите. Освен като консултанти във вериги като dm, могат да се развиват в разнообразни перспективни области като предприемачество, търговия или произвеждане на козметика, препарати, био храни или хранителни добавки. Получените познания в профилираните паралелки са добра основа за кандидатстване за висше обучение в областта на медицината и фармацията.



За разлика от своите връстници без съответна специалност, те ще могат да съчетават продължаващото си обучение с работа по специалността. Това е и едно от главните разбирания на dm като шеф. Компанията твърдо има вяра, че щастливите и удовлетворени чиновници са в основата на сполучливия бизнес.

Затова им дава разнородни благоприятни условия за личностно и професионално развиване като съчетаването на работа и обучение посредством гъвкаво работно време. Нещо повече – в dm насърчават ученето на работното място и дават редица благоприятни условия за образования на своите чиновници, както и за участия в интернационалните планове в границите на групата.

За всички младежи, които виждат бъдещето си в такава организация, която цени и развива надарените си хора, кандидатстването по специалността „ Осигуряване на продуктова информация “ е първата стъпка. Кампанията за банкет след седми клас стартира единствено след няколко месеца, тъй че учениците, които още имат съмнения къде да се насочат, могат да открият своето занятие точно в тази специалност.

Те и родителите им могат да открият подробна информация за вероятностите на.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР