Разместване на портретите в пленарната зала на Дондуков 2 доведе

...
Разместване на портретите в пленарната зала на Дондуков 2 доведе
Коментари Харесай

Президентството „разжалва“ Захари Стоянов, но сега критикът на Русия „гледа“ срещу Радев

Разместване на портретите в пленарната зала на " Дондуков " 2 докара до рецензии към президента

Къде изчезна портретът на Захари Стоянов в президентството ? Образът му бе един от най-видимите през последните месеци поради многочислените съвещания на президента Румен Радев с парламентарните обединения, подбудени от проблемите със сформиране на постоянно държавно управление.

Портретът на Захари Стоянов дружно с тези Васил Левски и Христо Ботев бяха на множеството фоторепортерски фрагменти - те бяха зад гърбовете на гостите в президентството.

Отскоро обаче този на Стоянов е сменен с облика на писателя Иван Вазов.

След питане на „ Флагман “ от прессекретариата на президента обясниха смяната по този начин: Към портретите на българските държавници и дейци на Възраждането, измежду които и този на Захари Стоянов, изложени в пленарната зала на президентската институция, са добавени портретите на Гоце Делчев и Даме Груев.

Къде обаче е в този момент Захари Стоянов?

Той е подложен против мястото, където седи президентът, видя кореспондент на „ Флагман “ на вчерашната гала, на която номинираният за министър председател Николай Габровски върна изпълнен първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.
 Портретът на Захари Стоянов към този момент е на стената против мястото на президента, когато той беседва с парламентарните делегации
Образът на Захари Стоянов е вдясно от едната врата на помещението . От една страна, той е „ разжалван “, тъй като към този момент е надалеч от гостите, снимани на " Дондуков " 2.

От друга, обаче, гледа тъкмо против Румен Радев по време на диалозите му с делегациите от Народното събрание.

Захари Стоянов е измежду основните настоящи лица по време на Съединението през 1885 година Тогава той се опълчва остро на съветската политика по отношение на България, опитваща да предотврати обединяването на Княжество България и Източна Румелия.

Захари Стоянов се е трансформирал в знаме на русофобията у нас. От друга страна, той е представен да споделя като пояснение на позициите си: “Аз в никакъв случай не съм бил русофоб, няма и да бъда. Аз съм тиранофоб. “

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР