Разходите за храни на домакинствата у нас са по-малко от

...
Разходите за храни на домакинствата у нас са по-малко от
Коментари Харесай

Българинът дава все по-малко пари за храна

Разходите за храни на семействата у нас са по-малко от тези за нехранителни артикули. Това сочи анализът на експертите за миналата 2015 година.

Според януарските данни на Националния статистически институт за инфлацията в България годишно изменение на цените у нас не е регистрирано.

Разходите за нехранителни артикули у нас възлиза на 34.1% за предходната година. Тези за хранителни артикули са малко по-малко – 33.6%. На доктрина това значи, че българинът е подобрил качеството си на живот.

След като заплати сметките си за физическо оцеляване, т.е. – купи си храна, задоволителна за облекчаване на потребностите, му остават пари за други артикули, значи че стандартът на живот се е повишил.

 Разходи

До момента разноските за неща, странични от питателните артикули, бяха много ниски. В последната година обаче очевидно нацията се е замогнала, откакто си разрешава да отделя повече пари за други придобивки и услуги.

Данните са за интервала от октомври 2014 до октомври 2015 година. Те изрично демонстрират позитивен напредък във връзка с качеството на живот на хората в страната, на база структурата на разноските на българските семейства. Това ни приближава с още една крачка към европейския стандарт на живот, безапелационни са експертите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР