Разходът на вода от е намалял с над 170 л/сек.

...
Разходът на вода от е намалял с над 170 л/сек.
Коментари Харесай

Разходът на вода от Студена е намалял с над 170 л/сек.

Разходът на вода от е намалял с над 170 л/сек. спрямо месец юни, заяви шефът на ВиК- Перник Борислав Иванов. По думите му това се дължи на понижаване на загубите на вода след извършващата се замяна на част от компрометираните водопроводи в града, за които държавното управление отпусна средства и на осъществените спешни поправки.
Очаква се разходът на вода да намалее още повече, откакто подмяната на водопроводите завърши изцяло, сподели шефът на ВиК Борислав Иванов.В момента в язовир „ Студена “ има 21 572 400 куб.м вода, което е покрай неговия най-много.
 Сигнал: Отново източват язовир Студена, а институциите бездействат Сигнал: Отново източват язовир Студена, а институциите бездействат
" Нов връх на наглостта. Крадци и нарушители още веднъж източват бент. Студена, с дейното присъединяване и/или безучастие на управниците в Перн...
1 300 000 кубични метра е разходът от язовира през октомври при позволени от Министерство на околната среда и водите 1 700 000 кубични метра, като все още на са позволени 50 л./сек., а на „ Стомана Индъстри ”- 30 л/сек.
Управителят на ВиК заяви, че Министерство на околната среда и водите е оповестило социална поръчка за водния цикъл на Перник и се чака до края на годината да бъде определен реализатор, а през 2021 година да стартира и същинската реализация на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР