Разград посреща многобройни български и чуждестранни участници и гости за

...
Разград посреща многобройни български и чуждестранни участници и гости за
Коментари Харесай

Разград става столица на киселото мляко

Разград посреща многочислени български и задгранични участници и посетители за 17-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на националните обичаи и художествени занаяти.

От през днешния ден до 25 юли градът още веднъж се трансформира в столица на киселото мляко, традициите, изкуствата и занаятите, заяви Виолета Антонова, основен специалист " Култура " в общината. През трите дни на събитието жителите и гостите на Разград ще имат удоволствието да се срещнат с културата, традициите и танцовото изкуство на шест страни. След първото дефиле на гостуващите фолклорни сформира и формалното разкриване на Панаира от 20.30 часа следва " Вечер на Коста Рика и Филипини ".

Втората вечер е на Беларус, Мексико и Черна гора. Българският фолклор ще бъде показан от Детски танцов отбор " Лудогорче " при Капанския отбор, Детско танцово студио " Капанче " и средношколската танцова групировка при НЧ " Напредък 1901 " в Разград. Заключителен концерт ще има на 25 юли след финалното дефиле, отпред с Краля и Кралицата на Панаира на киселото мляко, които ще бъдат определени посредством конкурс всред участниците във фолклорните сформира.

Акцент през втория фестивален ден е кулинарният конкурс за домашно приготвени ястия и десерти с кисело мляко. Домакин на проявата ще бъде Етнографския музей в старинния квартал " Вароша ". Конкурсът ще бъде съпроводен с фолклорна стратегия. Същия ден в музея ще отвори порти и детската работилница " Първи стъпки в занаята ".
За празниците ще дойдат делегации от побратимените на Разград румънски градове Слобозия и Кълъраш.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР