Разговорите за влизането на България и Румъния в т.нар. въздушен

...
Разговорите за влизането на България и Румъния в т.нар. въздушен
Коментари Харесай

Австрия не потвърждава влизането на България и Румъния в Шенген по въздух и вода

Разговорите за влизането на България и Румъния в така наречен „ въздушен Шенген “ към момента не престават, а договаряния за отпадане на сухопътните граници изобщо не се водят. Това се твърди в позиция на вътрешното министерство на Австрия, представена от Франс прес, оповестява БНР.

В цитирания от организацията текст няма удостоверение на новината за реализирано политическо съглашение. Освен това се отбелязва и че сега не се водят договаряния за отваряне и на сухопътните шенгенски граници за България и за Румъния.

Министерство на вътрешните работи на Австрия упорства да бъдат усилени инспекциите на външните граници на Евросъюза и двете балкански членки да одобряват на своя територия търсещи леговище - изключително жители на Афганистан и Сирия.

Вчера Букурещ, а през днешния ден и публична София, разгласи, че е реализиран консенсус за влизането на България и Румъния в така наречен „ въздушен Шенген “ през март 2024 година Засега не е ясно по какъв начин и по кое време това решение ще бъде формализирано на европейско равнище, нито дали присъединението на България и Румъния по въздух и вода ще бъде единствено стъпка към пълноправното участие в Шенген или негова опция. 
Свързани
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР