Разговори за импийчмънт на президента Румен Радев ще започне в

...
Разговори за импийчмънт на президента Румен Радев ще започне в
Коментари Харесай

Ген. Атанасов нахлу в ефир и стана страшно – обеща на Радев импийчмънт в новия парламент

Разговори за импийчмънт на президента Румен Радев ще стартира в идващия парламент съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов. Причината – изявлението на президента в Брюксел, че България повече не би трябвало да оказва помощ с оръжие на Украйна, макар решението на Народното събрание, само че и концепцията му страната ни да наложи несъгласие, в случай че Европейска комисия реши да наложи нови наказания на Русия в региона на нуклеарната енергетика.
Радев в този момент изяснява в Брюксел по какъв начин щял да наложи несъгласие, кой ни докара до това състояние да сме вързани с двата крайници за Русия? Темата с атомната енергетика е комплицирана, допустимо е като страна да сме в положение, че в действителност да подвластен от Русия, не съм специалист. Но мен ме впечатли друго, което сподели господин президентът – дали няма съображение да му се потърси импийчмънт, ще работя в идващия парламент да изясним това, сподели Атанасов пред Българска национална телевизия.
А помолен да посочи дали в действителност ще отвори тематиката за импийчмънт на президента, сподели: Ма, несъмнено. И ще ви кажа за какво – едното (от изявленията на Радев – бел. ред.) беше за нуклеарната енергетика, а въпреки това Народно събрание със 173 гласа взе решение за оказване на военно-техническа помощ на Украйна във войната с Русия, а президентът в този момент излезе и сподели, че назначеното от него държавно управление би трябвало да приключи тази активност.
Днес съм направил съвещания, само че тук има съображение да бъде разисквано дали не се нарушава конституцията с това, че господин президентът и неговото служебно държавно управление се слагат над Народното събрание. Висшият орган на държавна власт е Народното събрание, настоя той.
Само преди месец имахте опция Радев да не ръководи, пред Демократична България седеше един доста елементарен въпрос – подготвени ли сте да управлявате с ГЕРБ и Движение за права и свободи?, отвърна му пък Тома Биков от ГЕРБ.
Като си решите проблемите с корупцията.., подхвана Атанасов.
Аз нямам проблем с корупцията, прекъсна го Биков.
Съдебната система е чадър върху вашата политическа мощ, отвърна Атанасов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР