Разглеждаме по-внимателно пътя на Алексей Петров през годините. Темата коментира

...
Разглеждаме по-внимателно пътя на Алексей Петров през годините. Темата коментира
Коментари Харесай

Защо беше предсрочно освободен Роман Логвиненко, участвал в стрелбата с гранатомет срещу Алексей Петров?

Разглеждаме по-внимателно пътя на Алексей Петров през годините. Темата разяснява в предаването „ Тази заран “ Асен Иванов, зам.-главен редактор на bTV Новините.

Паралели

„ Преди 21 години на 15 август Алексей Петров беше прострелян. Дали има връзка сред поръчителя тогава и в този момент – надали може да се даде отговор. Има паралел, който прави усещане – Алексей Петров беше дал поръчка, че ще се върне в службите, които беше напуснал и то на висок пост, с цел да официализира властта, която се говореше, че има импровизирано. Тогава такива бяха слуховете и спекулациите - ще се върне като началник на НСБОП “, уточни той.

Снимка: bTV

Заявката му при Мария Цънцарова беше ясна – той е подготвен да се върне в службите, с цел да оказва помощ по един или различен метод на страната “, добави Асен Иванов.

„ От години Алексей Петров приказва за икономическата сигурност. Делото „ Октопод “ стартира, откакто Алексей Петров даде изявленията, че има проблем с банковата система, за проблем с КТБ – неща, които се оказаха по някакъв метод правилни. Точно когато стартира да приказва за икономическата сигурност, стартира делото „ Октопод “.

Снимка: bTV

Цветлин Йовчев сподели , че няма по какъв начин човек с такава визитка да бъде на висок пост в службите. Ясно е, само че може би щеше да се случи за повторно. Когато Алексей Петров беше осветлен като консултант на Петко Сертов през 2009 година, това беше забавен детайл от връзката сред действителната власт на службите и проведената престъпност. От „ тъмната страна “ на бизнеса и обществото той се озова от „ светлата “ – разследваше хората, за които се говореше, че има контакт с тях “, изясни зам.-главният редактор на bTV Новините.

Следете с нас събитията към покушението онлайн

Опитът за ликвидиране през 2015 година

„ Алексей Петров има частна улица в София, заградена с бариери. Има един завой, на който го чакаха хората с гранатомет. Снарядът пада около автомобила, което го избавя. Неговите охранители форсират. Интересен е детайлът с освобождението през май тази година на украинеца Роман Логвиненко - индивидът, провел тази пукотевица. Той беше наказан на 10 години затвор за присъединяване си в опита за ликвидиране. Той кандидатства за предварително освобождение. Администрацията на пандиза споделя, че той не се е поправил и не трябва да бъде освободен, Софийският градски съд споделя, че не може да бъде освободен, само че Апелативният съд взема решение, че той ще бъде освободен. Въпросите са доста – къде е този човек, има ли връзка с настоящия атентат против Алексей Петров, какви са претекстовете за освобождението му “, разяснява още Асен Иванов.

Снимка: bTV

Убийството на Алексей Петров

„ Един човек не може да живее постоянно заварден от охранителите си. Човек има потребност от малко персонално пространство. Това е правил Алексей Петров в планината. Той е имал традиция да върви в планината с тази жена, която е била кондиционен треньор. Моето пояснение е, че защитата, която е била с него, е останала малко по-назад. Това е бил негов метод да си почива или да се отдели от всичко. Най-вероятно, че този пропуск е употребен “.

Снимка: bTV

„ За всяко такива закононарушение би трябвало да се търсят парите. Спекулациите, че повода е опит за връщане в службите – това е малко евентуално. Алексей Петров е част от един значителен, ярък стопански бизнес, само че не знаем какво стои там, където е сянката “, акцентира зам.-главният редактор на bTV Новините.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР