Разгеле – министърът на регионалното развитие Андрей Цеков най-сетне изплю

...
Разгеле – министърът на регионалното развитие Андрей Цеков най-сетне изплю
Коментари Харесай

Резил! Андрей Цеков призна, че е недостоен за министър

Разгеле – министърът на районното развиване Андрей Цеков най-накрая изплю камъчето, признавайки, че е “недостоен, безсрамен и безсрамен акт ” да бъде препоръчан за министър.

 

Дано да му е олекнало, тъй като стотици служащи, ангажирани в пътното строителство могат да се потвърдят под клетва за цинизма, с който той третираше работодателите му откогато се е намърдал в Министерство на регионалното развитие. Заради забавените заплащания по към този момент изпълнени планове, хиляди фамилии са оставали без пари за насъщния, десетки дружества-подизпълнители бяха оставени на ръба на банкрута, без да броим желаните рушвети от техните притежатели.

 

За неналичието му на морал могат да се напишат научни писания. Например жена му Деница Цекова в цялостен спор на ползи върти пътностроителни компании докато  с подписа на благоверния й се отпускат стотици милиони за бранша. Нещо повече - той не се посвети да назначи съдружника си Стефан Атанасов, който е бизнес сътрудник на министъра и брачната половинка му Деница, в борда на ръководеното от Министерство на регионалното развитие сдружение “Автомагистрали ”. Преди да стане министър, през 2019 година Цеков дружно с Атанасов учредява компанията " Веридея " ООД, която се занимава със земеделие и отглеждане на животни. По-късно брачната половинка на Цеков го замества като съучастник. През септември 2023 година Атанасов подарява целия си дял (една трета от капитала на " Веридея " ) на министерската брачна половинка.

 

Достойнството също е доста обтекаемо разбиране що се отнася до министър Цеков. Силно компрометираната му персона продължава да бъде стартирана от " Продължаваме промяната " макар задълбочените журналистически следствия, оповестени през миналата 2022 година, алармиращи за огромните лъжливи схеми на Цеков и брачната половинка му Деница, изразяващи се в източването на над 1,5 млн. лв. евросредства през кухи компании. Именно госпожа Цекова е сивият кардинал на фамилията, който режисира другояче кариерно развития облик на половинката си. Тя явно е наясно с това по какъв начин се хвърля прахуляк в очите на хората, защото ловко съумява да прикрие свързаността си с " една от най-големите интернационалните схеми за измами, осъществявани в миналото " (както е избрана от съда в САЩ) – OneCoin, респективно с криптокралицата Ружа Игнатова.

 

Въпреки разкритията, Андрей Цеков освен, че не подаде оставка, само че и отхвърли да даде пояснение за тежкия спор на ползи, в който е заседнал.

 

Е, очевидно около ротацията шефът на Министерство на регионалното развитие най-накрая е получил прояснение, осъзнавайки какъв брой цинично, аморално и неприлично е той да заема високия пост.

Автор: svobodnoslovo.eu

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР