Раздялата не е най-доброто преживяване. Често пъти е свързана с

...
Раздялата не е най-доброто преживяване. Често пъти е свързана с
Коментари Харесай

Нещата, които осъзнаваме след раздялата

Раздялата не е най-хубавото прекарване. Често пъти е обвързвана с отрицателни страсти. Важно е да си създадем нужните изводи от претърпяното. Само по този метод можем да избегнем същите неточности в бъдеще.
Прочетете още
Какви заключения можем да си създадем след раздялата? Някои от тях се оказват толкоз банални и явни, че след известно време се чудим за какво не сме се сетили за тях по-рано. Има и неща, които идват в съзнанието ни като нещо ново, което всеки от нас помни до края на живота си.

Ето кои са седемте неща, които нормално разбираме и осъзнаваме едвам след раздялата с колегата си.

Не можем да насилваме любовта

Няма по какъв начин да заобичаме някого принудително или да го накараме той да ни обикне. Може да се допусна, че в случай че работим върху нещо задоволително дълго и настойчиво, предстоящите резултати ще дойдат, само че в любовта не става по този начин. Там, където няма обич, нито принудата, нито специфичните старания ще проработят.

Само любовта може да не е задоволителна

Въпреки че първоначално наподобява, че любовта е това, което движи връзката, след време излиза наяве, че единствено това възприятие не е задоволително. Добрите връзки изискват работа и ангажираност и от двете страни. Желанието и напъните единствено на единия несъмнено не са задоволителни.

Необходимо е първо да обичаме себе си, с цел да създадем щастлива връзка

Невъзможно е да не обичаме себе си в желанието си да създадем добра и хармонична връзка. Разбирането на личните ни стремежи и потребности е значимо, преди да пристъпим към любовни взаимоотношения. Важно е да се научим да живеем със себе си, преди да решим да споделим живота си с някой различен.  

Не можем да се откажем от себе си

Трябва да почитаме личните си потребности и фантазии, тъй като връзката постоянно се основава от двама души. Важно е да имаме пространство за себе си и своите пристрастености и стремежи. Не е редно непрекъснато да се жертваме поради различен човек и да живеем неговия живот.

Замитането на проблемите под килима въобще не оказва помощ

Невъзможно е проблемите непрекъснато да се замитат под килима. Това, че не можем да ги забележим краткотрайно, не значи, че те ще изчезнат. Само желанието за смяна и задължението за решение на проблеми могат да предотвратят по-нататъшни бедствия.

Вината за раздялата е и на двете страни

След разлъка и двете страни нормално са удовлетворени да си разделят отговорността за разпадането на връзката им. Това може да ни накара да се почувстваме по-добре.

Новата обич няма да заличи остарялата

Не постоянно влизането в нова връзка ще разреши да излекуваме болката след разпадането на предходната. Трудно е да забравим това, което е било, единствено едно тракване с пръсти. Много хора допускат, че идната връзка ще бъде подобаващото бягство от проблемите, само че може да се окаже, че сянката на неотдавна завършилата връзка не го разрешава. Първо, коства си да работим върху страстите, съпътстващи раздялата, с цел да можем да продължим напред, без да товарим и обременяваме новия сътрудник.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР