Раздразнен и уморен, съвременният човек често споделя, че е объркан

...
Раздразнен и уморен, съвременният човек често споделя, че е объркан
Коментари Харесай

Психологът Борянка Борисова обясни кои 15 неща изсмукват енергията ни и как да се спасим от зациклянето

Раздразнен и изтощен, актуалният човек постоянно споделя, че е комплициран и безпомощен. Ежедневието изсмуква силата му и той няма време за обичаните си действия и скъпите хора. Едва смогва или пък не съумява да свърши дилемите си.

На всеки от нас е дадена витална сила, с която да сбъдне задачите си, да реализира копнежите на сърцето си, да поеме и премине през ориста си. Къде изтича силата ни тогава?

Енергията ни изтича в няколко направления: в незавършените действия, в обещанията, които даваме „ допълнително “, в тайните, които пазим, в защитните механизми, в психическите игри, в недоволството, в отлагането, в неприключилите връзки, в живот в предишното, в това да учим другите по какъв начин да живеят, в сърденето, в непозволението да бъркаме, в разпръскване и непланиране, в отсрочване, в битка. Ще прегледам единствено някои от тях.

Представете си, че имате хубави облекла и движимости, на които обаче им е предходна модата, и са несъответствуващи за средата, в която живеете и работите в сегашното. Всяка заран (или вечер) ги трансферирате, с цел да откриете измежду тях облеклата, с които ще се чувствате комфортно и на място там, където отивате. Тези облекла губят времето ви, заемат и пространството в дома ви – също като всяко взаимодействие, което е завършило и към този момент е минало. Ежедневното му актуализиране в загатна ви лишава от виталната сила и от пространството да влезете и развиете нещо ново.

Поемане на доста задания, предоставяне на обещания

Ако работите като админ дневно можете да обработите 10 кутии с документи. Но водени от разнообразни свои претекстове - предпочитание да помагате, да сте добър човек, да ви виждат, да ви изберат или предпочетат, да не отказвате, да се издигнете в йерархията, да получавате повече пари и така нататък, поемате да обработите още три кутии.

Вие обаче можете качествено да обработите 10. Какво се случва с другите три? Остават. За да спазите поетото заричане, работите в допълнение, не спирате да го вършиме у дома, в почивните дни, работата ви затрупва и залива. Не казвате на себе си: „ Стига! Край! Не мога повече! “. Не спирате да поемате нови задания. Защо ли сте изтощени?

Казвате си: „ Животът ме залива и не мога да се оправя. Имам доста задания “. Не е по този начин. Заради нещо (неотработена тематика, забранен вътрешен конфликт) не стопираме, не извеждаме приоритет, не подреждаме, не планираме, не отсяваме и се самосаботираме. Не внасяме изясненост в живота си. Заради мъчителната тематика не желаеме да забележим действителността. Затова избираме да „ затрупваме “ всекидневието и взаимоотношенията с всевъзможни действия и тематики, с цел да не остане време на мъчителната тематика да „ излезе “.

Кои са останалите неща, които изсмукват силата ни четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР