Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът

...
Разделението не помага на никого, каза вчера на Шипка премиерът
Коментари Харесай

Цвета Караянчева към управляващите: Който сее ветрове, жъне бури!

„ Разделението не оказва помощ на никого, сподели през вчерашния ден на Шипка министър председателят Петков. Аз ще кажа друго: Който сее ветрове, жъне стихии! Приемате ли това, което се случи по време на тържественото честване, господа ръководещи?! Гротескно беше, нали? Нелепо, вулгарно, неоправдателно. В ден, предназначен за поклонение. За мен е недопустимо, без значение, че съм представител на опозицията. Защото „ сюжетът “ се повтаря. Това написа в персоналния си Facebook профил Цвета Караянчева.

Бившият ръководител на Народното събрание попита ръководещите дали помнят, по кое време бяха положени основите на разделянето на българите и от кого? „

„ Ще ви оказа помощ с отговора: на 19 февруари 2020 година на церемонията в София във връзка гибелта на Левски, когато Румен Радев /архитект на ръководещата коалиция/ подцени кмета на столицата, патриарха и ръководителя на Народното събрание и поведе различно шествие. Тогава същите групи от хора, които през вчерашния ден освиркаха Кирил Петков на Шипка, следваха Радев, скандираха “у-у-у-у ” по време на речта на Фандъкова и оскверниха паметта на Апостола. Впоследствие тези използвани групички от псевдопатриоти се придвижиха на Шипка и се вклиниха във всички следващи национални празнувания. Една обидна и срамна за всички ни „ традиция “ се настани трайно в политическия живот на България. Какво можем да чакаме отсам – нататък – бутафорни бесилки, ковчези, черни чували… Доскоро на Румен Радев това му изглеждаше като инструментариум на демокрацията. Духът обаче е излязъл от бутилката! И не знам има ли по какъв начин да бъде върнат назад “, написа още Караянчева.

Припомняме, че на 19 февруари 2020 година Румен Радев поведе социалисти на шумно шествие до паметника на Левски. Такова шествие не беше провеждано до този миг,  тъй като денят, в който е обесен Апостолът, се смята за черна дата в българската история, на която единствено безшумно се скланя глава пред паметта му.

Поведението на агитката на Радев заля от неодобрение  Интернет. Журналисти, политици, общественици, депутати и министри показаха възмущението си в Мрежата посредством хаштаг: #НеНаЛевскиЗаПартийнаУпотреба.

„ Разделението на нацията, за което Румен Радев работи към този момент трета година в Президентството, довечера даде отровните си плодове пред паметника на Апостола. С освирквания и грозни дюдюкания няколкостотин индивида, поведени от президента, оскверниха по несравним метод паметта на Левски в ден, когато сякаш трябваше да сме единни в поклонението. Неее, няма да допуснем политизация, кълняха се през вчерашния ден уредниците на шествието от " Дондуков " 2 до Паметника “, разяснява тогава Караянчева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР