Разчистването на щетите в Карлово вече започна.Комисия от общината описва

...
Разчистването на щетите в Карлово вече започна.Комисия от общината описва
Коментари Харесай

Разчистват щетите от пороя в Карлово СНИМКИ

Разчистването на вредите в Карлово към този момент стартира.

Комисия от общината разказва провалите. Сигналите са над 40, като се чака техният брой да пораства.

Зам.-кметът на Карлово заяви, че все още няма информация за други бедстващи хора. “През целия ден ще предприемем дейности с разчистване на главните наноси, които са в засегнатия регион. Подготвили сме два екипа ”, изясни Антон Минев.

Тази заран на място е дошъл и екип на БЧК-Пловдив, който ще направи оценка на потребностите и вредите.

“Имаме подготвеност да окажем филантропична помощ на потърпевши хора. По-късно ще дойдат на място и психолози. Виждаме, че доста хора претърпяха мощен стрес. През целия ден екипът на БЧК остава тук. Ще предоставим и дизенфектанти на учебното заведение. ”, сподели Таня Георгиева, шеф на БЧК-Пловдив.

GlasNews.bg напомня, че нов пороен дъжд се изля над Карлово тази сутрин и улиците още веднъж се трансфораха в реки.

Частичното бедствено състояние остава в действие. Най-засегнатата улица в Карлово е “Яне Сандански ”. Тя е изцяло затворена поради огромните вреди по пътната настилка. В домовете на десетки има по над метър вода. 

7 екипа пожарникари и спасители се бореха за преодоляване на изключителната обстановка.

Огнеборци са избавили от придошлите води семейство - мъж и жена, обитаващи къща на улица " Меден Дол ". Спасена е и 92-годишна жена, която е била сама в дома си, както и трима души в Професионалната гимназия по ЖП превоз. До тук се стига след преливането на канал.

Най-критичната точка в Карлово - тази до Професионалната гимназия по ЖП превоз. Именно тук близкият канал прелива и водата залива двора и улиците в региона, като стихията е понесла цели дънери на дървета.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР