Разбита е мрежа за трафик на хора, действаща в Централна

...
Разбита е мрежа за трафик на хора, действаща в Централна
Коментари Харесай

Австрийските власти разбиха международна мрежа за трафик на хора

Разбита е мрежа за трафик на хора, настояща в Централна Европа, и са задържани 205 души за хипотетичната им роля в трафика на десетки хиляди незаконни мигранти от сирийски генезис, двама от които са умряли, заяви австрийското държавно управление, представено от Франс прес.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 593
" Това е един огромен триумф против проведената престъпност и тежък удар против мафията на каналджиите ", уточни в официално съобщение австрийският вътрешен министър Герхард Карнер.

Разследването, което е почнало при започване на 2021 година, направи допустимо следенето на мрежата, за която се подозира, че е прекарала от Унгария повече от 36 000 деца и възрастни, стремящи се да доближат Западна Европа, по-специално Германия и Франция.

Веднъж стъпили в Австрия, тези мигранти са били излъчени на други незаконни групи, с цел да продължат по маршрута си.

" Повечето от тях са с генезис от Сирия " и са плащали сред 3000 и 4500 евро на човек за прехвърлянето им единствено от Унгария в Австрия, сподели пред Агенция Франс Прес представителят на австрийската полиция, контрольор Йохан Баумшлагер.

Мрежата, която е една от най-големите, разбивани в Австрия през последните години, по този метод е натрупала през месеците, през които е работила, сума, оценена на 152 млн. евро.

Арестите са осъществени в Австрия, само че също и в Чехия, Унгария, Словакия и Румъния. Полицейските органи са иззели и 80 транспортни средства.

При един случай, обвързван с тази мрежа, двама незаконни мигранти се задушиха предишния октомври, натъпкани в дребен камион с още 27 души, който бе спрян от полицията на унгарската граница.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР