Разбирам политическото говорене, но забелязвате ли, че се говори за

...
Разбирам политическото говорене, но забелязвате ли, че се говори за
Коментари Харесай

Психолог говори с апломб за правото. Екимджиев го скастри за наемническия нагон

" Разбирам политическото говорене, само че забелязвате ли, че се приказва за прокуратураТА. Там работят доста хора... Питам се - какво ще стане, в случай че Гешев напусне? Институцията ще стане по-добра? Това е заклеймяване на институцията. Прокуратурата не е имала никакви съответни условия и нови обстоятелства, които да я накарат да извърши процесуално-следствени дейности. Виждаме, че с цел да се съблюдава буквата на закона, ще се мине по нормалната процедура, както би трябвало... ", разсъди психологът Росен Йорданов.

" Да е ясно - няма война сред институциите. Има война сред прокуратурата и обществото. Преди 2 години, когато бях на митингите, имаше две претенции - да бъде отстранен Борисов и да бъде отстранен Гешев. Той е еманация на прокуратурата. Хората желаят смяна в тази институция, в правораздаването... ", стартира Николов.

" Защо говорите от името на народа? Обществото не е митингът! ", отсече заядливо Росен Йорданов.

" Обществото не е митингът " беше остаряла опорка на ГЕРБ още по времето на кабинета на Борисов, който макар демонстрациите изкара цялостния си мандат. На площада над 200 дни се събираха хиляди хора с искане на оставка и промени в правосъдната власт.

" Факт е, че промяната се забави и самодейността беше изгубена. Но не считам, че това е самоцелно принуждение. Настана реституция. Загубихме време ", включи се Екивджиев.

" Нека адв. Екимджиев да каже какво прави прокуратурата. Разследването се прави от помощни органи като Министерство на вътрешните работи. Прокуратурата сама не може нищо да откри, тъй като е нужна композиция с всички държавни органи. Повечето от тях са в изпълнителната власт ", включи се решително Росен Йорданов.

" Благодаря за лекцията по наказателно-процесуално право. За разлика от господин Йорданов съм работил в прокуратурата. Всеки прокурор може да извърши всички дейности по следствието. Уверявам ви, че същата тази прокуратура, която обикаля като добре проведена тайфа да изяснява какъв брой са безпомощни, може да бъде извънредно ефикасна. Хайде този наемнически самоувереност да го смекчим и всеки да си знае мястото. Нека да не си приказваме за право. ", уточни още Екидмжиев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР