Разбира се, някои хора са по-зиморничави от други, а сега

...
Разбира се, някои хора са по-зиморничави от други, а сега
Коментари Харесай

Възможни причини, поради които постоянно чувствате хлад и студ

Разбира се, някои хора са по-зиморничави от други, а в този момент настъпват и студените времена. Но в случай че по принцип не сте се чувствали по този метод и преди, може да става въпрос за съществени болести. Нека забележим вероятните аргументи, заради които непрекъснато чувствате студенина:

Щитовидната жлеза може да не действа добре

Хипотиреоидизъм назоваваме положението, при което щитовидната жлеза не създава задоволително хормон и по този метод тялото ни реагира, като изпитва мраз. Други признаци на това положение може да са отмалялост и невисок сърдечен темп.

Ако не приемате задоволително вода  

Водата е извънредно значима за вярното действие на организма ни, забързва метаболизма, оказва помощ за разграждането на храната, също така основава сила и топлота. При дехидратацията може да се следи неналичието на сила и топлота, от което чувствате непрекъснат мраз. 
За да се мотивирате да пиете повече вода дневно, може да добавяте към нея лимон, мента, босилек, краставица и други

Може да имате анемия

Един от признаците на анемията е изпитване на студ в крайниците. Тя се развива в резултат от дефицит на червени кръвни кафези, доставящи О2 до тъканите и органите. Други признаци са бледа кожа, интензивен пулс, отмалялост, главоболие. Има разнообразни типове анемия, като витаминодефицитната анемия се предизвиква от погрешно хранене, а анемията с дефицит на желязо може да възникне вследствие на бременност, менструация, загуба на кръв, погрешно попиване на желязото и други

Не спите задоволително

Ако не си набявате нужното време за сън и отмора също може да изпитвате мраз. Сънят е значим за регулирането на телесната температура.
Феноменът на Рейно

Това разстройство се разпознава по посиняването на крайниците – пръстите на ръцете и краката посиняват, а в някои случаи побеляват. То редуцира притока на кръв към крайниците и ги кара да изстинат. След възвръщането на кръвта към тях, те почервеняват и може да почувствате изтръпване или болежка. Рейно се провокира от ниска температура, стрес или контакт с някои химикали.

Може да сте прекомерно слаби

Ако сте прекомерно слаби, в организма ви няма задоволително телесни мазнини, които да поддържат по-висока температура и да изолират студа. Ако спазвате строги диети, това също би повлияло на температурата ви.

Може да имате неприятно кръвообращение

При съществуване на атеросклероза артериите стават по-тесни и понижават притока на кръв към крайниците, от което може да чувствате, че ви е студено. 

Проучвания сочат, че на дамите им е по-студено, защото удобната стайна температура за тях е по-висока – към 25 градуса. Това може да се дължи на женския хормон естроген, който сгъстява кръвта, или на по-бавния метаболизъм, спрямо този на мъжете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР