Райският газ може да доведе до трайни увреждания. Има потенциална

...
Райският газ може да доведе до трайни увреждания. Има потенциална
Коментари Харесай

Райският газ може да доведе до трайни увреждания

„ Райският газ може да докара до трайни увреждания. Има евентуална интензивност да сътвори взаимозависимост и то психическа “, това изясни пред Българска национална телевизия доктор Цветеслава Гълъбова шеф на болница „ Св. Иван Рилски “.

„ Това е психоактивно вещество и като такова носи този капацитет. Други такива субстанции са алкохолът и опиатите, някои лекарства “, сподели тя.

„ Съвременните опиати съвсем не основават физическа взаимозависимост - като болки, гадене, повръщане, а психическа - предпочитание да се използва още веднъж “, уточни още доктор Гълъбова.

„ Когато райският газ се използва, въпреки и еднократно, основава лекост и еуфория и може да се окаже, че до детето има батко или чичко с друго вещество, което услужливо подава и защото тинейджърите са любопитни, това може да се насочи към друга посока “, предизвести тя.

По думите ѝ райският газ е по-опасен за младите, в сравнение с за възрастните, тъй като е от веществата, които нападат мозъка, а той е нежен и беззащитен.

„ При честа приложимост или стигане до безсъзнателно положение мозъкът получава трайни повреди, настава органична смяна на личността, която може да се разтегли във времето. Може да настъпят епилептични припадъци и психологични болести, които въпреки и когато използването е спряла, индивидът да има психологично разстройство “, безапелационна е доктор Гълъбова.

„ Проблемът е доста сериозен “, уточни сподели тя и добави, че в болничното заведение на седмица имат по 5-6 пациенти с психологични разстройства получени в резултат на приложимост на опиати.

„ За мен това е ужасяващо “, изясни тя и добави, че младите не употребяват хероин, а  психостимуланти, амфетамини, метамфетамини, халюциногенни гъби и всевъзможни комбинации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР