Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение

...
Районният съд в Стара Загора взе постоянна мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Постоянен арест за внука, насилвал 77-годишната си баба в Стара Загора

Районният съд в Стара Загора взе непрекъсната мярка за неотклонение “задържане под стража ” по отношение на обвинения за нарушена заповед за незабавна отбрана. 36-годишният А.А. е проявявал експанзия против 77-годишната си баба.

В интервала от 1 до 6 август тази година в изискванията на продължаващо закононарушение не е извършил заповед за незабавна отбрана, издадена от съда, с която му се не разрешава да прави домашно принуждение по отношение на З. Й. и да доближава нея и жилището ѝ. На 27 юли тази година е била издадена заповед за незабавна отбрана от Районен съд – Стара Загора, с която се не разрешава на А.А. да прави домашно принуждение по отношение на баба си, да доближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра.

Въпреки че бил осведомен с издадената заповед, А.А. я нарушил, като още веднъж посетил дома на З.Й., изискал ѝ пари и откакто не му дала, я блъснал и избягал. В неделния ден мъжът е бил арестуван от полицията. В хода на следствието е открито, че А.А. е проявявал експанзия по отношение на баба си З.Й., с която живеел в едно домакинство. През април 2022 година А.А. предизвикал лека телесна щета на дамата и е бил наказан от Районен съд – Стара Загора на затвор за период от шест месеца.

А.А. изтърпял наказването си през май тази година, като по-късно траял да посещава жилището на баба си, желал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

Определението на съда предстои на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора в три дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР