Районната прокуратура в Стара Загора ще обедини двете разследвания срещу

...
Районната прокуратура в Стара Загора ще обедини двете разследвания срещу
Коментари Харесай

Прокуратурата обедини разследванията и повдига нови обвинения срещу Георги Георгиев

Районната прокуратура в Стара Загора ще сплоти двете следствия против Георги Георгиев и ще му повдигне нови обвинявания. Това оповестиха от пресцентъра на обвиняването.

В края на юли стана ясно, че месец по-рано 18-годишната, пребита и остригана. Тогава се разбра, че и упрекнатият по случая Георги Георгиев е на независимост, тъй като Окръжният съд в града е решил, че на жертвата е нанесена. По-късно Георгиев беше наново арестуван и оставен в ареста по следствие за общо.

В понеделник от прокуратурата оповестиха, че са изготвили серия от експертизи, събрали са нови доказателства и са направили нови разпити, поради което са взели решение да обединят следствията против Георгиев.

Новите обвинявания, които ще бъдат повдигнати на Георгиев, са за насила и нанасяне на двустепенна междинна телесна щета, нанесена „ с особена свирепост “. Според прокуратурата те са довели до черепно-мозъчна контузия, мозъчен оток и лека мозъчна травма, краткотрайна заплаха за живота и обезобразяването на лицето и други елементи на тялото на жертвата.

В последните дни на няколко пъти юристът на Дебора Делян Славов сподели преди няколко медии, че нова съдебно-медицинска експертиза е открила две междинни телесни повреди, както и че тя е била осъществена от лекари в Пловдив. До това се стигна, откакто да извършат нова експертиза.

Случаят с Дебора провокира. В дните и седмиците по-късно обществено известни станаха още редица истории на дами, претърпели принуждение от сътрудниците си. Това докара до приемане по неотложност на ремонти в Закона за домашното принуждение. Чрез тях се усилва кръгът от хора, които попадат под обсега на закона, като се включват и тези, които са в интимна връзка, продължаваща повече от 60 дни, само че единствено, когато това е.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР