Районната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за определяне

...
Районната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за определяне
Коментари Харесай

Поискаха постоянен арест за бияча на търговеца Митко в Капана*

Районната прокуратура в Пловдив внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 46-годишния Ивайло Пенов, който атакува и удари уличния търговец на чорапи Митко.
Още по тематиката
Пенов, който е притежател на заведение в пловдивския артквартал " Капана ", е упрекнат в причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди.

След преценка на събраната по делото доказателствена цялост, наблюдаващият прокурор смята, че следва да се внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Пенов. Становището се аргументира с това, че действието е с висока степен на социална заплаха - осъществено е в центъра на Пловдив пред голям брой жители и е хулигански стимулирано.

Освен това Ивайло Пенов го е направил в изпитателния период на предишно условно наказание, което въздейства на високата степен на социална заплаха на дееца.

Предстои Районен съд - Пловдив да насрочи съвещание по настояването на прокуратурата.

46-годишният Ивайло Пенов е някогашен юрист, чиито права са били отнети. Той беше хванат на 29 май в 19,45 часа, откакто два дни се е крил от органите на реда. Действията му против уличния търговец провокираха бурното отвращение след пловдивчани, които се проведоха в обществените мрежи и засипаха с мръсни чорапи входа на заведението на Пенов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР