Районната прокуратура в Казанлък се е самосезирала по случая с

...
Районната прокуратура в Казанлък се е самосезирала по случая с
Коментари Харесай

Прокуратурата се самосезира за влаченото куче в Бузовград

Районната прокуратура в Казанлък се е самосезирала по случая с влаченото от кола куче в Бузовград, оповестиха от държавното обвиняване. Започнало е следствие за проявена свирепост против гръбначно животно. То се води от проверяващ служител на реда.

Дадени са инструкции за разпит на очевидци. Разпоредено е да се откри какви прояви на свирепост са били осъществени по отношение на животното, кои лица и с какви дейности са осъществили действието.

Указано е да се назначи ветеринарно-медицинска експертиза с оглед определяне на типа травматични увреждания, породени на кучето, както и дали по-късно е имало действителна заплаха за живота му, трайно увреждане и какво е то, наранени ли са били жизненоважни органи и по какъв начин е претърпяло животното контузията, като по този метод ще се откри дали действието е осъществено по нечовечен и непосилен метод ”, написа в известието.

За случая от 25 декември заяви Нова телевизия. Сигнал за жестокостта към кучето са подали и очевидци на случката. Собственикът твърди, че е вързал кучето за теглича на колата, тъй като го предизвестили, че е доста неприятно и хапе.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР