Районна прокуратура – Разлог е предала на съд Н. Даков

...
Районна прокуратура – Разлог е предала на съд Н. Даков
Коментари Харесай

Участник в телефонна измама в град Банско се изправя пред съда

Районна прокуратура – Разлог е предала на съд Н. Даков за осъществено от него закононарушение - присъединяване в телефонна машинация, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Обвиняемият Даков (на 27 години) е от гр. Ихтиман и е осъждан за присъединяване в така наречен „ телефонни измами “. Към месец януари 2017 година той имал спогодба с неустановено по делото лице да посещава посочените от него адреси в разнообразни градове в страната, да взема даваните му от жители пари и скъпоценности и по-късно да му предава част от тях. Даков знаел, че по този метод взе участие в закононарушения.

На 10 януари 2017 година той посетил адрес на ул. „ Юлен “ в гр. Банско, където жена през прозореца на къщата му предала 1000 евро и 750 лв.. Пострадалата била заблудена, че оказва помощ за откриване на измами и задържане на причинителите по време на телефонен диалог с лице, показало се като чиновник в полицията. Въпреки декларираното от дамата, че зетят Иван работи в органите на реда и молбата да му се обади, непознатият мъжки глас дал отговор, че сега нейният непосредствен е ангажиран с присъединяване в същата интервенция по задържане на нарушителите. При предаването на парите дамата попитала Даков на кого ще ги занесе, като той я уверил, че на Иван. След това обвиненият се качил в лек автомобил и отпътувал.

След внасяне в съда на обвинителния акт против Н. Даков следва насрочване на делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР