Районна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу полицейския служител

...
Районна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу полицейския служител
Коментари Харесай

Изправят пред съда в Благоевград полицай, системно пребивал и душил съпругата си от ревност

Районна прокуратура-Благоевград внесе в съда обвинителен акт против полицейския чиновник А.Н. за причиняване на телесна щета и закани с ликвидиране , осъществени при изискванията на домашно принуждение в село Ново Делчево край Сандански.

Мъжът е упрекнат в систематичен физически и душевен тормоз върху брачната половинка си, изразяващ се в нанасяне на удари, душене, отправяне на закани и обиди по отношение на нея. Причина за проявената експанзия била ревността, която обвиненият изпитвал към нея .

На 27 юли 2020 година фамилията на А.Н. било сложено под наложителна карантина , заради заразяването на брачната половинка му с коронавирус. Той се ядосал, упреквал я за случилото и ѝ нанесъл побой в наличието на двете им малолетни деца , които плачели. След следващия тормоз потърпевшата взела решение да напусне фамилното жилище и А.Н.

На 11 август тя и двете ѝ дъщери се преместили да живеят в Благоевград . Няколко дни по-късно по време на телефон диалог обвиненият я заплашил с ликвидиране . Изплашена, дамата потърсила помощ, като се свързала с фондация „ Асоциация Анимус “ и юрист.

По нейна молба Районен съд-Благоевград ѝ издал заповед за незабавна отбрана по формирано гражданско дело. Впоследствие била утвърдена конвенция за упражняването на родителските права върху децата от тяхната майка Я.Н., избрана месечна прехрана и режим на персонални контакти с бащата .

След фактическата им разлъка обвиненият траял да упражнява психическо принуждение по отношение на дамата, като отправял към нея обидни думи и разнообразни закани при срещите им във връзка и във връзка водените посред им цивилен каузи .

На на 19 октомври А.Н. имал среща с двете му дъщери пред постройката на Община Благоевград. На нея участвали и представители на отдел „ Закрила на детето “ при Дирекция „ Социално подкрепяне “-Благоевград. Обвиняемият още веднъж заплашил Я.Н ., влезнал в спор и със обществените служащи, отправил закана с ликвидиране по отношение на сестра ѝ .

След подаден сигнал за случилото се е било формирано досъдебно произвеждане . В хода на следствието е била направена съдебномедицинска експертиза. Според заключението на вещото лице на потърпевшата Я.Н. е била породена лека телесна щета . Предстои делото против обвинения А.Н. да продължи в съда.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР