Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Обвиняем за закана с убийство в условията на домашно насилие е предаден на съд с акт на Районна прокуратура - Видин

Районна прокуратура – Видин внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Р.Б.(на 26 години), притеглен към наказателна отговорностза осъществено от него закононарушение по член 144, алинея 3 във вр. с ал.1 от Наказателен кодекс.

Около една година обвиненият Р.Б. съжителствал на брачен начала с М.М. Първоначално обитавали квартира в гр. Велико Търново, където дамата била студентка. След като схванал за бременността й, станал раздразним и почнал да упражнява систематичен душевен тормоз по отношение на нея. Първоначално отправял обиди и закани от друго естество, проявявал безпричинна ревнивост. Впоследствие това прераснало във физическо принуждение. Пострадалата не споделяла за протичащото се с околните си, нито подавала тъжби в полицията.

След дипломирането на М.М., двамата се прибрали в гр. Видин и заживели в жилището на обвинения. И след раждането на детето им той траял да упражнява непрекъснат тормоз по отношение на дамата, проявявал експанзия, нагрубявал я, отправил закана с ликвидиране.

На24.08. 2021 година, подкрепена от околните си, потърпевшата дружно с детето си се преместила при майка си. Посетила доктор за освидетелстване от нанесения й от Р.Б. побой и подала в съда молба за отбрана от домашно принуждение.

Въпреки издадената заповед за незабавна отбрана от домашно принуждение, обвиненият траял да търси контакт с М.М. Молил я да отдръпна молбата си с увещания да промени своето държание. Тя го направила и делото било прекъснато.

Вместо да извърши своето заричане, Р.Б. траял да упражнява физически и душевен тормоз, както по отношение на дамата, по този начин и по отношение на нейни родственици. Вследствие на това тя била принудена да подаде тъжба в полицията и да алармира за отправените по отношение на нея закани за ликвидиране.

В хода на следствието са били събрани доказателства за виновността на обвинения. Било е открито, че мъжътима издадено позволение за носене и приложимост на служебно късо огнестрелно оръжие по отношение на реализираната от него активност като охранител. От информация за съдимост на Р.Б. е видно, че той е осъждан през 2017 година за причиняване на междинна телесна щета, като след това е оправдан по право.

Разпитан в качеството на обвинен той не се е признал за отговорен в осъществяването на действието, като е заел защитна позиция.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР