Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда предложение за освобождаване

...
Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда предложение за освобождаване
Коментари Харесай

РП – Благоевград предаде на съд обвиняем за побой над жена, извършен в условията на домашно насилие

Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда предложение за освобождение от наказателна отговорност и налагане на административно наказване на съображение член 78а от Наказателен кодекс по отношение на Г.С. ( на 46 години ) за осъществено от него закононарушение по член 131, алинея 1, т. 5а, вр. член 130, алинея 1 от Наказателен кодекс.

От 2012 година обвиненият Г.С. живеел на фамилни начала с Г.И. в гр. Благоевград , с която имали две деца.

По време на взаимното им общуване мъжът упражнял редовно физическо и психическо принуждение по отношение на Г.И. – нанасял й побои, отправял закани и обиди по отношение на нея. Поведението му към нея било извънредно нападателно изключително в случаите, когато употребявал алкохол.

На 12.05.2022 година фамилията чествало рождения ден на едно от децата. Първоначално обвиненият влезнал в спор с родителите на Г.И. След като те се прибрали в стаята си, той насочил експанзията си към дамата. В хода на разправията посред им двамата се озовали в банята.

Г.С. съборил потърпевшата и няколко пъти блъснал главата й в пода. Тя съумяла да се освободи от захвата му и позвънила на телефон за незабавни повиквания 112.

На място пристигнали полицейските чиновници и медицински екип. Жената била превозена до лечебното заведение.

След случая Г.И. подала молба в съда по реда на Закона за отбрана от домашно принуждение, където било формирано гражданско дело и издадена заповед за незабавна отбрана.

В хода на формираното наказателно произвеждане е била назначена съдебномедицинска експертиза. Според заключението на вещото лице на Г.И. била породена телесна щета в региона на главата.

Предстои делото за осъщественото в изискванията на домашно принуждение закононарушение с обвинения Г.С. да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР