Районен съд– Кюстендилвземярка за неотклонение Задържане под стража“по отношение наВ.Г.,

...
Районен съд– Кюстендилвземярка за неотклонение Задържане под стража“по отношение наВ.Г.,
Коментари Харесай

Задържаха под стража 27 годишен кюстендилец обвиняем за 3 кражби

Районен съд– Кюстендилвземярка за неотклонение „ Задържане под стража “по отношение наВ.Г., на 27години,отгр.Кюстендил.Той епривлеченкатообвиняемза три кражбиначужди движими движимости, в изискванията на продължавано закононарушение.Съдътуважи исканетона Районна прокуратура- Кюстендилза взимане на най- тежката мярка за неотклонение– „ Задържане под стража “.

На 26.05.2023 година,обвиняемият е отнелот дамска чанта, отнезаключенапартамент на ул. „ И.Макариополски “, непознати движими движимости – 200 лева,от владението на собственичката, без нейно единодушие с желание незаконно да ги присвои.На 29.06.2023 година, обвиненият е лишил от дамска чанта, в незаключен медицински кабинет в Общинска поликлиника, непознати движими движимости – 290 лева, кутия цигари и запалка. На 01.10.2023 година е лишил непознати движими движимости – хранителни артикули, питиета и пари на обща стойност към 11 лева, от незаключен непознат кабинет, намиращ се в Специализирани лечебни заведения за рехабилитация / Миньорски дом /. Деянието е осъществено наново в значителен случай, откакто обвиненият е бил наказан с влезнала в действие присъда за друго такова закононарушение.

Видно отсъбраните на досъдебното произвеждане доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните очевидци,въпреки ранния ход на следствието,може да се направи обосновано съмнение,за авторство на действията.. Съдът не споделя доводите на отбраната, че действията са предизвикани, заради тежкото материално положение на обвинения е в трудоспособна възраст, надлежно неналичието на парични средства следва да се преодолее посредством търсене на работа и полагане на труд, а не посредством реализиране на закононарушения.На последващо място може да се направи извод за действителна заплаха обвиненият да се укрие, поради правосъдното му минало.Процеснотопрестъпление е осъществено в изпитателния период на присъда по дело на районен съд – Кюстендил, влезнала в действие на 23.02.2023 година, показва в претекстовете си за взимане на най- тежката мярка за неотклонение Районен съд – Кюстендил.

Определениетоподлежи на обжалване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР