Районът на Париж стана свидетел на вълна от насилие срещу

...
Районът на Париж стана свидетел на вълна от насилие срещу
Коментари Харесай

Вълна от насилие срещу роми във Франция

Районът на Париж стана очевидец на вълна от принуждение против роми, откакто в обществените мрежи бяха публикувани непотвърдени клюки за похищение на деца, съобщи Агенция Франс Прес.

В разположения северно от Париж град Бобини през вчерашния ден трябваше да стартира правосъден развой против четирима обвинени, който обаче бе отсрочен за 17 април по молба на един от тях. Обвиняемите са млади мъже на възраст сред 18 и 22 години. Срещу тях са повдигнати обвинявания за принуждение и за непокорство на органите на властта.

Четиримата мъже са обвинени, че в понеделник вечер в Клиши-су-Боа са взели участие в наказателна акция против роми поради публикуваните в обществените мрежи клюки за отвлечени от роми деца и младежи. Прокуратурата на Бобини разгласи във вторник, че са арестувани 19 души (17 пълнолетни и двама непълнолетни) по обвинявания в принуждение и палежи във вечерта на 25 март. Според органите на реда обвинените са били въоръжени.

Източник от полицията разкри, че в Клиши-су-Боа група от към 20 души се пробвала да проникне в населявана от роми сграда, като ромите били принудени да се укрият в намиращ се наоколо магазин за битови артикули.

11 души останаха в ареста в сряда по отношение на други случаи на принуждение в Бобини от понеделник вечерта, съобщи пред медията източник от правосъдната власт.

Четирима роми, които при задържането им от полицията били въоръжени с тояги за самозащита, бяха пуснати на независимост във вторник. "Те носеха коктейли "Молотов " и хвърляха камъни по нас. Искаха да ни убият ", описа пред Агенция Франс Прес Георги, към 60-годишен гражданин на атакувания в понеделник ромски квартал на Бобини.

"След този случай към този момент непрекъснато ни е боязън. Не спим, а стоим нащрек ", споделя различен мъж на име Георге Маркус - един от близо 150-те роми, пристигнали от Румъния, Сърбия или Молдова и живеещи в бедния ромски квартал.

"Тези събития показват безспорната нужда от битка против подправените вести ", съобщи през вчерашния ден сутринта представителят на френското държавно управление Бенжамен Гриво, който посочи, че насилието против ромите е безусловно недопустимо.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР