Равенството между половете ще отнеме 300 години. Тази мрачна прогноза

...
Равенството между половете ще отнеме 300 години. Тази мрачна прогноза
Коментари Харесай

ООН: Равенството между половете ще отнеме 300 години

Равенството сред половете ще отнеме 300 години. Тази мрачна прогноза направи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш. Дни преди интернационалния ден на дамата, той даде старт на двуседмични полемики за правата на дамите в границите на общото заседание на организацията на обединените народи.

Една все по-далечна цел се оказва равноправието на половете, съгласно генералния секретар на Организация на обединените нации. Антонио Гутериш се обърна към членовете на общото заседание на организацията като направи мрачна прогноза.

 
Равенството сред половете се отдалечава от ден на ден. Като се има поради сегашната обстановка, тази цел може да се реализира след към 300 години.
Антонио Гутериш, общоприет секретар на ООН

Гутериш добави, че правата на дамите се нарушават и заплашват по целия свят. Според него, постигнатото през последните десетилетия се отдалечава от ден на ден освен това пред очите ни. Преодоляването на голямата разлика сред половете в региона на нововъведенията и технологиите е във фокуса на 67-ата сесия на Комисията за дамите, която се организира в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

 
Ако нямаме цифрови данни за дамите и логаритмите са най-вече правени по отношение на мъжете, рискът е че новите технологии ще създадат света ни още по-неравнопоставен.
Катрин Якобсдотър, министър председател на Исландия

В продължение на 2 седмици специалисти и политици от целия свят ще разискват по какъв начин може да се реализира полово пълноправие в един цифров свят. Как да бъдат насърчавани дамите в сфери като просвета, технологии, инженерство и математика.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР