Ратифицирането на протокола за членство на Република Северна Македония в

...
Ратифицирането на протокола за членство на Република Северна Македония в
Коментари Харесай

Георг Георгиев: България и Македония трябва да се развиват заедно

Ратифицирането на протокола за участие на Република Северна Македония в НАТО е една огромна, историческа, дълго чакана стъпка с оглед и на обстоятелството, че още 1993 година страната е декларирала своето предпочитание за присъединение към Алианса. Това съобщи заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в студиото на "Плюс-минус " по Нова телевизия по отношение на утвърждението на протокола за присъединението на Северна Македония към НАТО.

,,Това, което се случи през днешния ден, можем да отчетем като един от активите в резултат на положителната и извънредно координирана работа на българското държавно управление по време на Европредседателството ни'', сподели той.

Той изясни, че след утвърждението на протокола от всички страни членки на Алианса, участието на Северна Македония в НАТО ще стане факт.

,,Договорът за другарство и добросъседство, който бе подписан сред България и Северна Македония, сложи началото на този развой, тъй като България също имаше избрани условия, на които трябваше да бъде отговорено, с цел да стигнем до тази историческа стъпка'', сподели заместник-външният министър.

Георгиев разгласи, че с над 10% се е нараснал двустранният стокообмен сред България и Северна Македония след подписването на контракта.

,,Няма по какъв начин да търсим негативен знак в това, че две приятелски, две граничещи си страни, търсят метода, по който да сътрудничат между тях. Ние търсим методите, по който да работим дружно и да развиваме в разцвет региона'', приключи Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР