Ръст в продажбите в деня на голямото пазаруване въпреки инфлацията.

...
Ръст в продажбите в деня на голямото пазаруване въпреки инфлацията.
Коментари Харесай

След Черния петък: За ден сме изхарчили над 310 млн. лв., с 30 млн. повече от 2021 г.

Ръст в продажбите в деня на огромното извършване на покупки макар инфлацията. Такива са равносметките след Черния петък съгласно приходната организация. Над 310 милиона лв. оборот са отчели данъчните в магазини, молове и онлайн търговци, които одобряват картови разплащания.

За съпоставяне - по време на Черния петък предходната година регистрираната сума е към 280 милиона лв..

Нагласата на потребителите - съгласно изследване от октомври, най-вече българи ще изхарчат сред 200 и 400 лв. за 

За най-голяма част от интервюираните бюджетът за тази Коледа ще е колкото изхарченото предходната година. 1/3 пък са планували по-малка сума.
Равносметката на търговците обаче е за повсеместен скок в продажбите през дните на пониженията. В магазините регистрират троен растеж в сметките за дните към черния петък.
 намалява потреблението, само че усилва изхарчената сума, споделят търговци. Някои обаче регистрират по-голям скок в продажбите по отношение на този в цените.

„ Моето пояснение е зелените документи, отдръпването на хората от моловете заради боязън. Преди Коледа в края на ноември и декември, когато има интензивности, хората развръзват кесиите “, споделя Мариан Колев, притежател на магазини за детски играчки.

Очакванията на търговците са за пик в продажбите и преди Коледа.
Съветите на специалистите е да не пазарим в последния миг, изключително онлайн.
„ Възможно е огромната натовареност да докара и до забавени доставки. Хората би трябвало да запомнят, че когато пазарим онлайн, имаме право на връщане в 14-дневен период “, изясни Богомил Николов от „ Активни консуматори “.

Експертът поучава още, когато пазарим в магазина да проверим на място изискванията за връщане. А с цел да не харчим пари за движимости, от които нямаме потребност - и при понижение да пазарим с съответна цел и да съпоставяме цените.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР