Ръст на трудовите злополуки през първото тримесечие на годината отчита

...
Ръст на трудовите злополуки през първото тримесечие на годината отчита
Коментари Харесай

6.5% повече трудови злополуки през първото тримесечие на 2023 г. отчита НОИ

Ръст на трудовите злополуки през първото тримесечие на годината регистрира Националния застрахователен институт (НОИ) . Инцидентите са се нараснали от 600 през първите три месеца на миналата година до 639 година по-късно.

От данните на Национален осигурителен институт излиза наяве, че това нарастване се дължи най-много на по-големия трудов травматизъм при мъжете . Регистрираните през 2023 година злополуки с представители на мъжкия пол са били 374, спрямо 340 дванадесет месеца по-рано. За същия интервал трудовите злополуки с дами са нарастнали единствено с пет броя.

Няма смяна във връзка с тежестта на трудовите злополуки и обвързваното с нея време, належащо за възобновяване. Средно по към 35 са изгубените календарни дни при един случай и през двата оценени интервала.

През 2023 година икономическите действия, в които са регистрирани най-вече трудови злополуки, са: Търговия на едро, без търговията с коли и мотоциклети, Образование (с по 43 инцидента), следвани от Държавно ръководство (42) и Сухопътен превоз (32).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР