Расистки скандал разтърси френския парламент, информира Асошиейтед прес. Чернокож депутат

...
Расистки скандал разтърси френския парламент, информира Асошиейтед прес. Чернокож депутат
Коментари Харесай

Расистки скандал разтърси френския парламент

Расистки скандал раздруса френския парламент , осведоми Асошиейтед прес. Чернокож народен представител съобщи, че е надълбоко засегнат, откакто крайнодесен член на френския парламент направи расистка забележка по негов адрес по време на законодателна сесия.

Коментарите шокираха мнозина, даже самия президент на Франция, и повдигнаха нови въпроси по отношение на ксенофобията измежду крайната десница и други елементи на френското общество.

Грегоар дьо Фурна от крайнодясната партия Национално обединяване беше чут да крещи думите " Върни се в Африка " към депутата Карлос Мартенс Билонго , който подлагаше на критика дейностите на държавното управление по отношение на мигрантите, блокиране край френския бряг.

Думите провокираха скандал в законодателния орган, което накара ръководителя на Народното събрание да приключи съвещанието и да стартира следствие. В петък следобяд беше планувано съвещание на управителния орган на Народното събрание, с цел да се вземат решения за възможни наказания.

Поради шума и заглушаването на думите не беше ясно дали де Фурна е споделил, че Билонго би трябвало да се върне в Африка или че мигрантите би трябвало да го сторят.

Говорейки в петък по френската новинарска телевизия BFM TV, Билонго прикани де Фурна да подаде оставка.

Дьо Фурна уточни, че е имал поради мигрантите в морето, а не, както някои схващат, своя сътрудник народен представител. " Напълно стоя зад мненията си по отношение на анархичните миграционни политики на нашата страна, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР