Рашков е призован в Софийска градска прокуратура в 14.00 ч.

...
Рашков е призован в Софийска градска прокуратура в 14.00 ч.
Коментари Харесай

Прокуратурата привиква Рашков - ще го пита какво знае за парите за АМ Хемус

Рашков е свикан в Софийска градска прокуратура в 14.00 ч. От държавното обвиняване желаят да разпитат вътрешния министър за изказванията му, че знае къде са парите, платени предплатено за строителството на автомагистрала " Хемус ".

В последните дни на предходната година от прокуратурата оповестиха, че ще призоват за разпит вътрешния министър Бойко Рашков като очевидец по делото за строителството на автомагистрала " Хемус ", напомня Българска национална телевизия.

Бойко Рашков е свикан да даде в качеството си на очевидец пред наблюдаващите прокурори показания по отношение на това каква информация му е известна за местоположението на паричните средства. Причината - изявление на вътрешния министър за националното радио, в което той споделя, че за него " не е загадка къде са отишли тези средства ".

" Това е единственият метод съгласно българските закони известните на господин Рашков обстоятелства да бъдат закрепени като доказателства в наказателния развой, с цел да се реализира неоправдателна присъда ", съобщи тогава на брифинг Десислава Петрова, представител на Софийска градска прокуратура.

На 21 декември Софийският апелативен съд взе мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Борислав Колев, обвинен за изпиране на над 53 млн. лева, предопределени за ЛОТ 5 от Автомагистрала " Хемус ". Определението бе постановено по отношение на митинг на Софийската градска прокуратура против избраната от първоинстанционния съд мярка за неотклонение " домакински арест ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР