ранция прехвърли днес прага от 2 милиона заразени с новия

...
ранция прехвърли днес прага от 2 милиона заразени с новия
Коментари Харесай

Франция прехвърли прага от 2 милиона заразени

ранция трансферира през днешния ден прага от 2 милиона инфектирани с новия ковид, заяви генералният шеф на френската здравна работа Жером Саломон, представен от Франс прес.

От началото на пандемията в страната са регистрирани 2 036 755 случая. За последното денонощие инфекциите са 45 552.

"Втората вълна е солидна, убийствена ... Тази вечер прехвърляме прага от два милиона случая на Ковид-19 ", сподели Саломон.

По думите му "общите старания стартират да дават плодове ", защото "епидемията се забавя ".

Броят на приетите в болница пациенти сега е 33 500, включително 4854 в интензивни отделения.

Коментирайки времето за анулация на карантината във Франция, той акцентира, че този въпрос "трябва да се третира с най-голяма зоркост ".

По-рано министър-председателят Жан Кастекс съобщи по време на чуване в Народното събрание (долната камара на парламента), че някои ограничаващи ограничения ще останат в действие и след повдигане на карантината.

Според телевизионния канал BFM, президентът Еманюел Макрон ще се обърне към нацията през идната седмица по отношение на битката с пандемията.

Newsdeck: France becomes first European country to top 2 million COVID-19 cases –Reuters tally
— SA Breaking News (@SABreakingNews)
Часът е 14 и в интензивното поделение на болница "Ла Тимон " в Марсилия доктор Жулиен Карвели се обажда на фамилии, наранени от втората вълна на ковид ,

с цел да ги осведоми за положението на техните деца и съпрузи. В интензивните отделения в цяла Франция към този момент повече от 10 дни над 95 % са цялостни и на доктор Карвели му се постанова да води минимум по 8 такива сложни диалога всеки ден.

В Марсилия втората вълна вкара даже повече хора в интензивните отделения, в сравнение с първата напролет, и доста от тях са в още по-тежко положение. Карвели предизвестява един татко, че може да се наложи синът му да бъде подложен в изкуствена кома.

Това споделя в материал за Асошиейтед прес Лори Инан.

"За момента той се държи. Не зная какво са ви споделили преди, само че е реалност, че респираторното му положение се утежнява ", признава лекарят. От другата страна настава дълга пауза. "Моля ви, направете всичко, което е по силите ви ", се чува най-сетне очевидно обезпокоеният глас.

BREAKING

France becomes first European country to top 2 million COVID-19 cases.

Meanwhile, the number of new cases have dropped sharply as a result of the lockdown.
— Nahayat Tizhoosh (@NahayatT)
Вече две седмици поради ковид Франция е във втори локдаун, именуван тук "le confinement ".

Журналисти от Асошиейтед прес прекараха 24 часа с интензивния екип в "Ла Тимон " - най-голямата болница в Южна Франция, до момента в който лекарите се мъчеха да запазят най-малко едно аварийно свободно легло за упования напор от пациенти.

Докторите и сестрите непрестанно се самоуспокояват взаимно, че просто би трябвало да устоят още малко. Правителствените сводки сочат, че броят на инфектираните може би към този момент е достигнал пика на втората вълна и предходната седмица хоспитализациите са намалели за първи път от септември.

Но медицинските служащи са разочаровани, че Франция не се е подготвила по-добре през месеците след първата вълна. И в случай че тогава лекарите и сестрите бяха възприемани като герои, в този момент нещата са разнообразни.

"Преди това всяка вечер ни ръкопляскаха. Сега споделят, че просто си вършим работата ", отбелязва Клое Гаскон, 23-годишна медсестра, за която половината от 18-месечния й професионален път е минал под знака на ковид.

От септември Марсилия се задъхва от случаи на ковид. Пристанищният град на френския средиземноморски бряг бе пощаден от най-лошото при пандемията напролет, само че бе грубо ударен, като че ли за възмездие, след летния ваканционен сезон. Баровете и заведенията за хранене в града затвориха още на 27 септември, повече от месец преди за го създадат заведенията в народен мащаб. Но това не бе задоволително.

France becomes first European country to top 2 million COVID-19 cases: Reuters tally
— Frankie Crisostomo (@FrancCrist)
След цяло десетилетие на бюджетни съкращения се оказа, че леглата в интензивните отделения във Франция са намалели на половина тази година, тъкмо когато са най-необходими. В края на първата вълна на локдауна на 11 май, във Франция бяха умряли над 26 000 души. Правителството даде обещание да употребява упования летен спад на пандемията, с цел да усили броя на леглата и да образова още фрагменти.

"Когато броят на инфектираните беше на най-ниско ниво, трябваше да се работи - сподели Стивън Грифин, вирусолог от университета в Лийдс, Англия. - Но епидемията продължаваше да се развива под повърхността. "

Работата по подготовка на крилото за интензивна помощ в "Ла Тимон " стартира едвам при започване на есента и то бе отворено преди по-малко от две седмици. Там още се виждат открити кабели и загради от талашит, прикрепени със самозалепващи се ленти.

Обещаните кадрови подкрепления също се бавят и в случай че те получават някакво образование, то е на място, в процеса на работата, както е открила от личния си опит Полин Рейние. Това е едвам втората й промяна като подкрепление в интензивното поделение.

Новите й сътрудници едвам са научили името й и съвсем нямат време да я образоват. Тя се учи в придвижване, като следи.
За образованието на една медсестра за интензивно поделение са нужни месеци, а с цел да придобие тя опит и рутина в тежката компетентност, при която всеки момент би трябвало да се бори със гибелта, са нужни години.

Борбата с този вирус изисква доста повече старания, в сравнение с нормалните незабавни случаи. Тези, които се грижат за хората тук, са изложени на съвсем същите опасности, както и мнозина от пациентите. Всеки път, когато влизат в залата, би трябвало да носят особено облекло. А всяко доближаване до леглото на болния значи авансово да се възнамеряват доста интервенции едновременно: общо измиване, измиване на зъбите, инспекция на виталните индикатори, замяна на интравенозната система и най-после превръщане на пациента по стомах за възстановяване на дишането.

Рейние надява престилка с дълги ръкави върху защитното си облекло, два чифта ръкавици, було на главата, маска върху очите и най-после престилка от пластмаса. Лекарите, които правят интервенция по интубиране или друга основна процедура, носят предпазен шлем върху очилата и маската.

За всеки човек от личния състав, намиращ се в залата, има по един извън, който му подава нещо належащо и най-после му оказва помощ да се съблече и да се освободи от защитните доспехи.

"Ние просто би трябвало да им помогнем да устоят, до момента в който техните тела съумеят да преодолеят заболяването - споделя Карвели. - Но интензивните грижи сами по себе си са нещо извънредно. Не всеки може да оцелее при тях. "

Той, несъмнено, не споделя това на фамилиите на болните по време на ежедневния си телефонен сеанс с тях, общо към половин час. Всеки диалог продължава няколко минути. "Ние би трябвало да ги успокояваме и в това време да им споделяме истината. Често е мъчно да се откри този баланс ", споделя безшумно Карвели.

"Одисеята, през която прекосяваме в този момент, в миналото ще бъде изучавана в историята, тъй като е нещо извънредно ", споделя Рейние на своите нови сътрудници.

Дневната промяна към този момент съвсем завършва. Леглото в стая 12 е към момента свободно и лекарят от нощната промяна се надява да го резервира в запас, да снеме най-малко малко от претоварването на здравната система.

"Искам да запазя един авариен патрон в моята стая ", споделя доктор Фуад Бузана в паузата сред телефонни диалози с други лечебни заведения, откъдето питат за свободни кревати.

В 2 ч. през нощта обаче се постанова човек от незабавното поделение да бъде признат на последното останало легло за пациенти с ковид.

Болница "Ла Тимон " още веднъж е цялостна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР