Рами Киуан се утвърди като един от водещите български боксьори

...
Рами Киуан се утвърди като един от водещите български боксьори
Коментари Харесай

Рами Киуан: Целя се в три медала тази година

Рами Киуан се утвърди като един от водещите български боксьори при мъжете през предходната година. Макар към момента единствено на 21 години, той съумя да впечатли с изявите си на интернационалната сцена и в този момент ще опита да продължи тази наклонност. Националът ни в категория до 75 кг приказва пред уеб страницата на БФ Бокс за упоритостите си, конкуренцията, атмосферата в първия състав, както и по други тематики.

Рами, здравей. С какви упоритости започваш 2022 година и до каква степен искаш да стигнеш?

- За 2022 година имам три основни цели. Първата е да влезна в медалите на " Странджата ". Втората - да пробия до оценките и на Европейското състезание до 22 години. Третата, която може би ще е най-трудна, да печеля орден и от шампионата на Европа при мъжете.

За теб Европейското до 22 години ще бъде финален подобен шампионат. Той ли ще е целта?

- Ще се опитам да се концентрирам върху него, да. За него ще се приготвя най-добре и ще забележим по-късно при мъжете какво ще стане.

Как се чувстваш след първия лагер, който проведохте в София и преди началото на втория на Белмекен?

- Чувствам се добре. Аз не съм спирал да упражнявам. Докато бяхме в отмора съм упражнявал всеки ден. Във форма съм. Ще ошлайфаме в допълнение някои неща за " Странджата ". И там ще се види към този момент по какъв начин съм спрямо останалите боксьори в международен проект.

Усещаш ли един напредък в своята игра? В края на предходната година стартира добре присъединяване на международното състезание, само че малшанс те лиши от опция да атакуваш призово класиране. Колко близо се виждаш до медалите?

- На международното загубата която претърпях беше много противоречива. Мисля, че можех да продължа много по-напред. Но все пак от международното насам считам, че се развъртвам сносно. Световното беше огромен подтик за мен. Развивам се в вярна посока и шампионата в Белград беше показателно за това.

Как виждаш вътрешната конкуренция, тук в нашия народен тим?

- Конкуренция тази година се обрисува да е по-сериозна, по този начин е. Уилиам Чолов влиза при мъжете на 75 кг, той е доста добър боксьор, с който ще се дърпаме напред. Талантливо момче, което има триумфи при юношите и младежите, тъй че сигурно ще създадем съществено израстване. Винаги е хубаво да има конкуренция.

Как ти се коства ситуацията в тима? Треньорът Жоел Арате съобщи, че е доста удовлетворен от колектива, който изграждате. Така ли е?

- Има много попълнения от младежкия народен тим. Те ще стартират последователно да упражняват пълноценно с нас и мисля, че се усещат добре и ние се разбираме с тях.

Около вас би трябвало да се гради бъдещето на този тим. Предполагам огромна цел пред теб е Париж 2024...

- В близко бъдеще, чакам да взема орден от европейско и международно, уповавам се, може и купа. Но несъмнено каквото стане. Но да, медали от по-големи шампионати и присъединяване на Олимпийските игри в Париж е най-голямата цел, както и орден от там. Ако може и шампионска купа ще е най-добре.
 Националите по бокс се местят на Белмекен
Националите по бокс се местят на Белмекен

Съставът, воден от Жоел Арате, ще стартира втория стадий от подготовката си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР