Ралица Венциславова е на 37 години, майка на малко момиченце.

...
Ралица Венциславова е на 37 години, майка на малко момиченце.
Коментари Харесай

Българка от Парма за коронавируса: Италия се раздели на две, хранителните магазини са празни

Ралица Венциславова е на 37 години, майка на малко момиченце. Живее в Парма от 18 години, работи в козметичен салон. Ето какво показа тя пред нас за всекидневието на хората там, след като станя ясно, че Италия е измежду най-засегнатите страни от ковид (COVID-19).

"Аз съм майка, жена, другар, сътрудник, човек... и ме е боязън. Не можете да си визиите какво е да гледате и усещате страха на хората. Коронавирусът ще мине и ще го забравим, както всяка друга сензация, само че страхът в очите на хората мъчно се не помни ", описа тя пред bTV.

Италия е третата страна в света след Китай и Южна Корея с най-вече инфектирани. Много от регионите взеха ограничения, с цел да се помъчат да задържат разпространението на вируса. Училища, музеи, кина, театри затвориха порти.

Шествия и мироприятия, даже и ежедневните служби в църквите са анулирани. Кафенета и заведения са затворени от 18:00 до 6:00. Градският превоз и влаковете са със забавяне, тъй като се организира стерилизация всеки ден. Навсякъде са изложени диспенсъри с дезинфектанти, маски (които в действителност не защищават - б.р.) и ръкавици.

В общините на "червената зона " е неразрешено влизането и излизането. "Италия се раздели на две ", споделя Ралица: в южната част на страната не разрешават влизането и всеки минал от северната част на Италия би трябвало да заяви на локалните управляващи по кое време е минал рисковата зона и да се подложи на карантинен интервал от 14 дни.

Не знам какъв брой е неуравновесеност и какъв брой е действителната заплаха. Знам единствено, че хората ги е боязън ", добавя тя. Информацията, която има, е, че 80% от инфектираните имат признаци на елементарен грип и го изкарват на крайник, 15% имат полмонит, 4% стигат до интензивно поделение.

Директорът на Института по инфекциозни болести "Лазаро Спаланцани " съобщи, че жертвите са умрели "със " корона вирус а не "от " същия. Всички са имали към този момент диагностицирани съществени болести.

"Това са обстоятелствата до през днешния ден. Моето мнение? Мисля, че суматохата е пресилена. Хранителните магазини са празни. Народът се презапасява като че ли ще идва краят на света. Не може да се харчат 700 евро за хранителни ресурси. В козметичния салон, където работя, 70% от непокътнатите часове бяха анулирани до края на другата седмица.

Съветват ни да заобикаляме многолюдни места, само че това не значи, че би трябвало да се барикадираме в личните си кутийки и да спрем да живеем. Мисля, че е вярно ограничението на придвижването в рисковите зони. Колкото по-малко са транзитите, толкоз по-малък е рискът за разпространението на вируса... ", разяснява българката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР