Ръководството на Реал Мадрид планира намаляване на заплатите на футболисти

...
Ръководството на Реал Мадрид планира намаляване на заплатите на футболисти
Коментари Харесай

Реал Мадрид ще ореже драстично заплатите през следващия сезон

Ръководството на Реал Мадрид възнамерява понижаване на заплатите на футболисти и шефове и през идващия сезон, написа AS. За актуалната акция към този момент беше оповестено публично, че кралският клуб ще редуцира възнагражденията на футболисти и шефове с 10 на 100. Мрачните прогнози за липса на аудитория по трибуните и през новия сезон карат " лос бланкос " да подхващат нови ограничения за редуциране на разноските. Според AS от " Сантиаго Бернабеу " желаят да понижат заплатите с 30 на 100.

Става въпрос за играчите и шефовете, като възнагражденията на чиновниците (около 800 души) ще си останат същите. Така да вземем за пример Серхио Рамос и Гарет Бейл, които получават по 14,5 милиона евро нето на година, ще се лишат от по 4,3 милиона всеки, пресмята вестникът. Бюджетът за сегашния сезон е 822 милиона евро, само че сигурно ще се отвори недостиг.

Очакванията за доходи от абонаментни каррти и билети са за 161 млн. евро и няма да бъдат изпълнени заради затворените трибуни. Около 109 милиона евро са вписани като предстоящи за другарски срещи и интернационалните мачове, 180 милиона за телевизионни права и 371 млн. евро от маркетинг. Всички тези пера са съществено застрашени. Освен че няма аудитория за мачовете, не е допустимо и да се посещава музея на " Сантиаго Бернабеу ". Около 3 милиона души годишно вършат Тур на " Бернабеу " със междинна цена към 20 евро. Магазините за продажба на продукти също са затворени, а от тях се генерира приблизително по 25 милиона на сезон.

Най-положителният сюжет, който преглеждат експертите в кралския клуб, е стесняване на приходната част с 20 на 100. Изчислява се несъблюдение с към 165 млн. евро. Проблемът е, че плануваните разноски са за 741 млн. евро. Харчовете за заплати на първия тим възлизат на 283 млн. евро, а при понижение с 30 на 100 това ще значи спестени към 85 милиона. В дублиращия отбор също ще има понижени заплати.

Проблемите не са естествено единствено в дома на Реал Мадрид. Много от огромните клубове понижават разноските в опит да се оправят с рецесията. За съпоставяне, шефовете в Барселона възнамеряват през новия сезон да дават с 230 милиона евро по-малко за заплати, а бюджетът да бъде понижен от планувания за над 1 милиард евро този сезон до 750 милиона евро през идващия. Ла Лига 27 кръг, неделя 8 март  Реал Бетис 2:1краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР