Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с официална позиция за нуждата

...
Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с официална позиция за нуждата
Коментари Харесай

Пирин иска пари за ДЮШ и нов конгрес на БФС

Ръководството на Пирин (Благоевград) излезе с публична позиция за потребността от футболни терени и неналичието на идея за развиването на детско-юношеския ни футбол на национално равнище. Публикуваме я без редакторска интервенция:

“Декларация на ОФК Пирин:

Уважаеми почитатели, публицисти, спортни деятели и всички, интересуващи се от протичащото се в българския футбол.

ОФК Пирин е клуб, който се гордее с предишното си и мечтае за славно бъдеще. Нашата школа е потвърдена във времето като една от най-качествените и продуктивни в цялата страна. Наши фрагменти са записали имената си със златни букви в историята на българския футбол и са прославяли страната ни по европейските терени. Голямата ни цел е това да се случва още веднъж. Искаме да развиваме гениите си и те да станат отлични футболисти и почтени хора. За страдание, тактиката ни е единствено на микро равнище.

Липсва национална идея за детско-юношеския футбол и единна методика, по която да упражняват младите играчи.

В нашия град, който е в един от най-футболните региони в страната, не се построяват нови терени, които да се употребяват освен от занимаващите се интензивно с футбол, само че и от всички искащи деца.

УЕФА има отлични стратегии, които биха помогнали за развиването на подрастващите футболисти, само че те не доближават въобще до нас.

Ние от ОФК Пирин считаме, че е нужно да се насочат доста повече старания и средства от страна на БФС към детско-юношеския футбол. Искаме промяна в тактиката за развиване на детско-юношеския футбол!

Как можем да имаме качествени футболисти, в случай че не поставяме грижи за тяхното развиване? Как желаеме да берем плодове, като не сме засадили дърво?

Думите и гръмките обещания не оказват помощ на никого. Нужен е първокласен спор и избиране на най-хубавата идея и различен път, по който да тръгнем. Нека не губим повече време, а рестартираме системата! И това би било най-удачно посредством нов Конгрес допустимо най-бързо!

Да помислим за бъдещето…
За футбола ни, за почитателите, за всички! ”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР